Ciorba cu ciuperci si legume
Acest amestec de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se poate servi cu alte legume, sau cereale sau se reduce la un sos gustos, ce poate fi oricand folosit la prepararea unei ciorbe apetisante. Aceasta ciorba se poate pune trei zile in frigider sau mai mult timp in congelator. Timpul de preparare este minim, iar rezultatul excelent!
Ingrediente:
60 g ciuperci uscate (1/2 kg ciuperci proaspete);
1 cana apa fierbinte;
1/2 lingura ulei de masline;
1 ceapa mare galbena, taiata felii;
2 morcovi mari taiati felii;
2 teline taiate felii;
2 catei de usturoi zdrobiti;
1 1/2 lingurite amestec de rozmarin, maghiran, cimbru si salvie;
150 g ciuperci de conserva, taiate felii;
1 cana vin rosu;
8 cani apa;
1 frunza de dafin;
boia, dupa gust;
2 lingurite sos de soia;
sare de mare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Se tin ciupercile uscate 45 de minute in apa fierbinte.
2. Se pune uleiul intr-un vas mare si se caleste ceapa timp de 10 minute, la foc mic. Se adauga morcovii, telina, usturoiul si condimentele si se lasa la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand ceapa capata o culoare bruna si legumele sunt moi.
3. Se adauga ciupercile din conserva si, dupa cateva minute, se adauga vinul, apa, frunza de dafin, boia, sosul de soia, sarea de mare si piperul.
4. Se scurg ciupercile uscate de apa, pastrandu-se zeama. Se taie ciupercile marunt si se pun in vasul cu zeama. Se lasa sa dea in clocot, apoi se da focul la minimum, se acopera si se mai lasa 45 de minute. Se gusta si se mai adauga sare de mare si piper, daca este necesar.
5. Se ia ciorba de pe foc si se strecoara imediat, pastrand legumele, daca sunt necesare. Daca nu se consuma imediat, se lasa ciorba sa se raceasca si apoi se pune la rece.
Se obtin 6 cani.
1 cana contine: 20 calorii; 0,5 proteine; 3,5 g carbohidrati; 0,4 g grasimi; 0 mg colesterol; 100 mg sodiu (fara cel din sare).
Ingrediente:
60 g ciuperci uscate (1/2 kg ciuperci proaspete);
1 cana apa fierbinte;
1/2 lingura ulei de masline;
1 ceapa mare galbena, taiata felii;
2 morcovi mari taiati felii;
2 teline taiate felii;
2 catei de usturoi zdrobiti;
1 1/2 lingurite amestec de rozmarin, maghiran, cimbru si salvie;
150 g ciuperci de conserva, taiate felii;
1 cana vin rosu;
8 cani apa;
1 frunza de dafin;
boia, dupa gust;
2 lingurite sos de soia;
sare de mare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Se tin ciupercile uscate 45 de minute in apa fierbinte.
2. Se pune uleiul intr-un vas mare si se caleste ceapa timp de 10 minute, la foc mic. Se adauga morcovii, telina, usturoiul si condimentele si se lasa la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand ceapa capata o culoare bruna si legumele sunt moi.
3. Se adauga ciupercile din conserva si, dupa cateva minute, se adauga vinul, apa, frunza de dafin, boia, sosul de soia, sarea de mare si piperul.
4. Se scurg ciupercile uscate de apa, pastrandu-se zeama. Se taie ciupercile marunt si se pun in vasul cu zeama. Se lasa sa dea in clocot, apoi se da focul la minimum, se acopera si se mai lasa 45 de minute. Se gusta si se mai adauga sare de mare si piper, daca este necesar.
5. Se ia ciorba de pe foc si se strecoara imediat, pastrand legumele, daca sunt necesare. Daca nu se consuma imediat, se lasa ciorba sa se raceasca si apoi se pune la rece.
Se obtin 6 cani.
1 cana contine: 20 calorii; 0,5 proteine; 3,5 g carbohidrati; 0,4 g grasimi; 0 mg colesterol; 100 mg sodiu (fara cel din sare).