Cauta in 21.435 retete

Ciorba cu ciuperci si legume

Acest amestec de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se poate servi cu alte legume, sau cereale sau se reduce la un sos gustos, ce poate fi oricand folosit la prepararea unei ciorbe apetisante. Aceasta ciorba se poate pune trei zile in frigider sau mai mult timp in congelator. Timpul de preparare este minim, iar rezultatul excelent!

Ingrediente:

60 g ciuperci uscate (1/2 kg ciuperci proaspete);
1 cana apa fierbinte;
1/2 lingura ulei de masline;
1 ceapa mare galbena, taiata felii;
2 morcovi mari taiati felii;
2 teline taiate felii;
2 catei de usturoi zdrobiti;
1 1/2 lingurite amestec de rozmarin, maghiran, cimbru si salvie;
150 g ciuperci de conserva, taiate felii;
1 cana vin rosu;
8 cani apa;
1 frunza de dafin;
boia, dupa gust;
2 lingurite sos de soia;
sare de mare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se tin ciupercile uscate 45 de minute in apa fierbinte.

2. Se pune uleiul intr-un vas mare si se caleste ceapa timp de 10 minute, la foc mic. Se adauga morcovii, telina, usturoiul si condimentele si se lasa la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand ceapa capata o culoare bruna si legumele sunt moi.

3. Se adauga ciupercile din conserva si, dupa cateva minute, se adauga vinul, apa, frunza de dafin, boia, sosul de soia, sarea de mare si piperul.

4. Se scurg ciupercile uscate de apa, pastrandu-se zeama. Se taie ciupercile marunt si se pun in vasul cu zeama. Se lasa sa dea in clocot, apoi se da focul la minimum, se acopera si se mai lasa 45 de minute. Se gusta si se mai adauga sare de mare si piper, daca este necesar.

5. Se ia ciorba de pe foc si se strecoara imediat, pastrand legumele, daca sunt necesare. Daca nu se consuma imediat, se lasa ciorba sa se raceasca si apoi se pune la rece.

Se obtin 6 cani.
1 cana contine: 20 calorii; 0,5 proteine; 3,5 g carbohidrati; 0,4 g grasimi; 0 mg colesterol; 100 mg sodiu (fara cel din sare).

Comentarii (2)

  • Ionita Viorel  pe 23 mar 2015, 20:15
    reteta gresita

    Nu se intelege care e zeama, care se pune unde , ce facem cu ingredientele de la punctul 2 adica este ceva ce fiecare intelege ce vrea.... Rusine pentru explicatii. Pacat de ingredientele folosite.

  • Catargiu Florin  pe 12 feb 2017, 12:32
    reteta gresita si multa nesimțire

    Nu numai că rețeta e copiata prost de undeva ,ca sa se bage in seama copistul ,se vede de cât colo ca e vorba de un neinformat dar si nesimtit daca de aproape doi ani nu s-a simțit sa îndrepte o greseala semnalizată pertinent de Ioniță Viorel .Lasa ca după 45 de minute de fiert nu mai ai nimic nutritiv in zeama carte iese atit de chinuit ,Cipercile cât si legumele nu au nevoie mai muot de 25-30 de minute (maximum ) sa fiarba .Ciupercile sunt fierte si dupa 10 -12 minute (ca sa nu mai aduc aminte ca se maninca si putin astinse de o plita ,adica mai mult nefăcute . Toți papagalii care si-au luat un calculator se cred Einstein acum ....Ciorba trecuta prin sita ,e ceva nou inventat ,dar fară nici un haz...Aceea se numeste ...supă ,mai inventatorule ...

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod