Bors rusesc
Ca o fi reteta autentica de bors rusesc, nu stiu, stiu doar ca bunica il facea, iar la gura mesenilor se bateau turcii!
Ingrediente: 500 grame carne de vita fara os si fara grasime, doi morcovi, o telina mica, o sfecla rosie potrivita, o jumatate de varza mica, doi cartofi, un ardei, doua cepe.
Preparare:
- Taie carnea in bucatele mici si fierbe-o in apa, cu un praf de sare, dupa ce ai luat toata spuma. Las-o sa fiarba, intr-o oala cu capac pana cand este aproape fiarta.
- Curata legumele si da-le pe toate, inclusiv varza, sfecla, ceapa si cartofii pe razatoarea mare si adauga-le in supa de carne care fierbe. Lasa totul pe foc inca 20-25 minute.
- Cand este gata, potriveste borsul de sare.
- Serveste borsul fierbinte, cu smantana sau iaurt si patrunjel proaspat tocat.
Ingrediente: 500 grame carne de vita fara os si fara grasime, doi morcovi, o telina mica, o sfecla rosie potrivita, o jumatate de varza mica, doi cartofi, un ardei, doua cepe.
Preparare:
- Taie carnea in bucatele mici si fierbe-o in apa, cu un praf de sare, dupa ce ai luat toata spuma. Las-o sa fiarba, intr-o oala cu capac pana cand este aproape fiarta.
- Curata legumele si da-le pe toate, inclusiv varza, sfecla, ceapa si cartofii pe razatoarea mare si adauga-le in supa de carne care fierbe. Lasa totul pe foc inca 20-25 minute.
- Cand este gata, potriveste borsul de sare.
- Serveste borsul fierbinte, cu smantana sau iaurt si patrunjel proaspat tocat.