Sosuri
Pagina 3 din 3
O reteta exotica, ispititoare, daca doresti sa gusti ceva deosebit... Ingrediente si cantitati: 2 cutii naut 1/3 ceasca miere 1/4 ceasca suc de lamaie 1 lingurita chimen 1 lingurita usturoi macinat 1/2 lingurita sare 2 linguri patrunjel tocat marunt piper, dupa gust biscuiti sarati Mod de...
Gustos si racoritor in zilele de vara, acest desert este gata in cateva minute! Ingrediente si cantitati: 1 cana crema de branza 1/2 cana miere (optional) alune macinate Mod de preparare: 1. Amesteca bine crema de branza cu mierea. 2. Pune desertul astfel creat la frigider, pana se...
Spaghetele au nevoie de un sos care sa le sublinieze gustul, asa ca iti prezentam reteta unui sos mai elaborat, dar deloc complicat.
Fripturi si mancaruri delicioase... Multe dintre aceste preparate necesita un sos, pentru un plus de rafinament.
Sunt sigura ca ai avut adesea aceasta problema: vrei sa prepari o salata, dar nu stii o reteta de sos care sa "mearga unsa" pentru ea... Suntem aici sa te ajutam! Acest sos oriental condimentat este potrivit atat pentru mancaruri, cat si pentru salate. Iar pentru a face acest sos mai gros,...
Numele de "ketchup" deriva de la "Ke-tsiap" - un condiment extrem de popular in China secolului al XVII-lea. De obicei, ketchup-ul are la baza tomatele, combinate cu usturoi, zahar, sare de mare si condimente. Aceasta reteta are ca elemente speciale usturoiul si mustarul (de preferinta uscat)....
Daca esti in impas si nu stii ce fel de sosuri se potrivesc mancarurilor pe care le gatesti cu atata pasiune, noi venim cu idei... proaspete pentru tine! Acest sos de ceapa cu ciuperci se serveste cu piure de cartofi, mamaliga, taitei sau spaghete. Este extrem de gustos, iar verdeturile...
Chutney, derivat din cuvantul indian Chatni, este un condiment iute preparat din fructe, otet de mere, zahar si condimente. Poate fi moale sau consistent, dulce sau iute. Se serveste de obicei la mancarurile piperate. Deoarece in compozitia sa sunt elemente cu gust dulce (piersici, ardei gras,...
Vinaigrette-ul este omniprezent la prepararea salatelor. De obicei, vinaigrette-ul este facut din ulei, otet de mere (3 parti ulei la 1 parte otet de mere), sare de mare si piper. Insa, deoarece uleiul (de masline sau alune) contine 14 g de grasimi/lingura, sosul este greu. Reteta de mai jos...
O alta reteta gustoasa si sanatoasa pentru salatele delicioase pe care le prepari. Acest sos se poate pune atat in salate, cat si peste legume fierte. De asemenea, se poate servi amestecat cu orez, orz sau alte cereale preferate. Cum frigul pare sa se "instaleze", este cazul sa profiti cat mai...
Acest condiment este ideal pentru chifle si sandvisuri. Se mai poate servi cu fasole sau alte legume preparate in vase Jena. Vitaminele din telina, ardei gras si ceapa fac ca acest sos sa fie extrem de gustos si hranitor. Lingurita de zahar adaugata compozitiei ii ofera un gust putin dulceag,...
Deoarece legumele sunt taiate in bucati mari, acest sos este ideal pentru paste fainoase sau orez; pentru paine prajita, omleta, dar poate fi adaugat si in ciorbe. Cu o astfel de garnitura sau, de ce nu, cu un astfel de ingredient "secret" pentru ciorbele tale minunate, nu vei mai avea nici un...