Sos oriental condimentat
Sunt sigura ca ai avut adesea aceasta problema: vrei sa prepari o salata, dar nu stii o reteta de sos care sa "mearga unsa" pentru ea... Suntem aici sa te ajutam! Acest sos oriental condimentat este potrivit atat pentru mancaruri, cat si pentru salate. Iar pentru a face acest sos mai gros, dizolva o lingura de malai in trei linguri de apa rece si adauga compozitia in sosul gata preparat. Repede cat ai zice... sos!
Ingrediente:
1/2 lingura ulei cu chili (boia iute) sau susan;
2 catei de usturoi taiati marunt;
1 lingura ghimbir (ginger) razuit marunt;
1 cana sake (vin de orez) sau 1/2 cana vin alb;
3/4 cana ciorba de legume;
1 lingura sos de soia.
Mod de preparare:
l. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se caleste usturoiul in ea pana capata o culoare aurie. Se adauga ghimbirul si se amesteca pentru omogenizare.
2. Se da la foc mare si se adauga restul ingredientelor. Se lasa sa dea in clocot, dupa care se reduce focul si se mai lasa 10 minute.
Se obtin: 1 1/4 cani.
Ingrediente:
1/2 lingura ulei cu chili (boia iute) sau susan;
2 catei de usturoi taiati marunt;
1 lingura ghimbir (ginger) razuit marunt;
1 cana sake (vin de orez) sau 1/2 cana vin alb;
3/4 cana ciorba de legume;
1 lingura sos de soia.
Mod de preparare:
l. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se caleste usturoiul in ea pana capata o culoare aurie. Se adauga ghimbirul si se amesteca pentru omogenizare.
2. Se da la foc mare si se adauga restul ingredientelor. Se lasa sa dea in clocot, dupa care se reduce focul si se mai lasa 10 minute.
Se obtin: 1 1/4 cani.