Cauta in 21.052 retete

Reteta pentru ketchup american

Numele de "ketchup" deriva de la "Ke-tsiap" - un condiment extrem de popular in China secolului al XVII-lea. De obicei, ketchup-ul are la baza tomatele, combinate cu usturoi, zahar, sare de mare si condimente. Aceasta reteta are ca elemente speciale usturoiul si mustarul (de preferinta uscat). Este un sos care poate fi folosit cu succes atat la mancare, cat si la salate.

Ingrediente:

800 g pasta de tomate (fara sare de mare);
2 catei de usturoi - tocati;
2 lingurite miere;
2 lingurite bobite de mustar macinate;
2 linguri otet de mere;
sare de mare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se dau in fiert. Se tin la foc mic timp de 30 de minute, amestecandu-se in continuu, pana cand compozitia se reduce la jumatate. Se serveste rece. Ce nu se consuma se pune la frigider.

Se obtine: 1 cana.

Comentarii (4)

  • ionescunatalia  pe  4 oct 2008, 20:02
    ketchup

    ei, chiar acum l-am pregatit, si pun peste un minunat sandvis cu ceafa de porc, fff buna, usor fripta

  • Jan  pe 11 sep 2009, 21:45
    Esti o scroafa

    Asa Ionescu Natalia,bravo,fa-te scroafa,idioata naibii.

  • misoginu  pe 17 nov 2009, 00:44
    iar tu esti un idiot

    ai uitat mah jeane k ma-ta te-a crescut cu ceafa de porc? din ceafa lu' tac'tu?....sictir...mitocanule!

  • natie proasta  pe 16 dec 2010, 15:01
    Bravo

    bravo ma pana si aici va-ti gasit sa va certati

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod