Salate de care nu te (mai) saturi...
Te gandesti ca acum, in prag de iarna, salata este o mancare mult prea usoara si... racoroasa? Dar daca ti-am propune retete de salate consistente, delicioase si potrivite acestui anotimp?
Poate niciun alt fel de mancare nu furnizeaza mai multe vitamine si minerale organismului tau asa cum o face salata. Pentru acest motiv, este indicat sa nu renunti la consumul ei nici atunci cand este frig afara.
Vitaminele pe care ti le furnizeaza ajuta organismul sa lupte impotriva oboselii, stresului, sa devina mai rezistent la frig si sa-si pastreze imunitatea, esentiala in prevenirea virozelor.
Daca iti plac mancarurile satioase, consistente, poti pregati salata in functie de aceste preferinte, adaugandu-i ingredientele care iti plac in mod deosebit. In plus, poti adapta continutul salatelor in functie de anotimpul in care te afli.
Primavara si vara, evident, vei opta pentru o cantitate mai mare de legume sau fructe si pentru mai putina carne in salate, in timp ce toamna si iarna ai libertatea de a adauga in salata alimente bogate in proteine, cum sunt carnea de pui, vita, pestele, ouale, pastele sau crutoanele.
Eva.ro iti propune patru retete exotice de salata, pe care le poti servi si ca aperitiv, in cazul in care ai invitati la cina. Retetele sunt preluate din volumul "Salate", aparut la editura House of Guides, in 2008: