Turte de orez, legume si spanac
Aceste turte pot fi servite la hamburgeri fara carne si tortilla, alaturi de toffu sau cu felii de avocado. Putin ardei iute confera acestui preparat o aroma picanta. Condimentul de rosii cu ceapa se imbina minunat cu gustul picant, iar boabele de porumb confera ideea de mancare exotica. Ofera-i o surpriza partenerului de viata si prepara-i aceste turte de orez, legume si spanac. Pofta buna!
Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline;
1 ceapa, tocata;
2 catei de usturoi, tocati;
1 ardei gras rosu, taiat marunt;
1 telina mica, taiata marunt;
150 g spanac proaspat, spalat bine si taiat marunt;
1 cana boabe de porumb, proaspete sau din conserva;
2 linguri de patrunjel proaspat sau 1 lingura patrunjel uscat;
sare de mare si piper, dupa gust;
1/2 cana faina de porumb (malai);
1 cana orez (brun) fiert;
2 oua;
ulei de legume.
Condiment de rosii cu ceapa:
2 rosii taiate marunt;
1/2 ceapa rosie;
3 linguri otet din vin rosu;
2 linguri patrunjel;
2 lingurite ulei de masline.
Mod de preparare:
1. Se pune uleiul pe foc, intr-o tigaie. Se adauga ceapa, usturoiul, ardeiul si telina si se lasa la foc potrivit 5 minute, amestecand continuu.
2. Se adauga spanacul, porumbul, patrunjelul si condimentele. Se mai lasa 10 minute, dupa care se da focul la minimum, se acopera si se mai lasa 5 minute, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa stea 2 minute.
3. Se scoate compozitia din tigaie si se pune la racit intr-un alt vas.
4. Se adauga orezul, faina de porumb si ouale si se amesteca cu mixerul pana cand devine o compozitie omogena. Se imparte in 8 portii (daca compozitia este prea vartoasa, se mai adauga apa sau ciorba; daca este prea moale, se adauga faina de malai).
5. Se unge o tigaie cu putin ulei, se pun cele opt portii si se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti.
6. In timp ce se coc turtele, se prepara condimentul prin amestecarea tuturor ingredientelor. Se scot turtele pe un platou. Condimentul se serveste separat sau se toarna peste turte.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 240 calorii; 8,2 g proteine; 37 g carbohidrati; 6,7 g grasimi; 0 mg colesterol; 300 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline;
1 ceapa, tocata;
2 catei de usturoi, tocati;
1 ardei gras rosu, taiat marunt;
1 telina mica, taiata marunt;
150 g spanac proaspat, spalat bine si taiat marunt;
1 cana boabe de porumb, proaspete sau din conserva;
2 linguri de patrunjel proaspat sau 1 lingura patrunjel uscat;
sare de mare si piper, dupa gust;
1/2 cana faina de porumb (malai);
1 cana orez (brun) fiert;
2 oua;
ulei de legume.
Condiment de rosii cu ceapa:
2 rosii taiate marunt;
1/2 ceapa rosie;
3 linguri otet din vin rosu;
2 linguri patrunjel;
2 lingurite ulei de masline.
Mod de preparare:
1. Se pune uleiul pe foc, intr-o tigaie. Se adauga ceapa, usturoiul, ardeiul si telina si se lasa la foc potrivit 5 minute, amestecand continuu.
2. Se adauga spanacul, porumbul, patrunjelul si condimentele. Se mai lasa 10 minute, dupa care se da focul la minimum, se acopera si se mai lasa 5 minute, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa stea 2 minute.
3. Se scoate compozitia din tigaie si se pune la racit intr-un alt vas.
4. Se adauga orezul, faina de porumb si ouale si se amesteca cu mixerul pana cand devine o compozitie omogena. Se imparte in 8 portii (daca compozitia este prea vartoasa, se mai adauga apa sau ciorba; daca este prea moale, se adauga faina de malai).
5. Se unge o tigaie cu putin ulei, se pun cele opt portii si se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti.
6. In timp ce se coc turtele, se prepara condimentul prin amestecarea tuturor ingredientelor. Se scot turtele pe un platou. Condimentul se serveste separat sau se toarna peste turte.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 240 calorii; 8,2 g proteine; 37 g carbohidrati; 6,7 g grasimi; 0 mg colesterol; 300 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).