Tocăniţă de post, un gust minunat
Astăzi o să discutăm despre un preparat sănătos, delicios, uşor de făcut şi mai ales potrivit pentru această perioadă. Tocăniţa de post este felul de mâncare ce poate atinge multe ţinte şi poate fi pe toate gusturile. Să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie, dar şi care este modul de preparare.
Ingrediente
2 ardei graşi de culori diferite
3 cartofi
1 cutie roşii conservate
1 cutie mică de fasole boabe
2 cepe
1 mână de boabe de porumb fiert
1 legătură de pătrunjel
sare, piper, ulei
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Ceapa tăiată mărunt şi ardei tăiaţi cubuleţe se călesc cu ulei. În paralel, cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se adaugă la legumele călite, acoperindu-se apoi totul cu apă. Toate legumele se lasă la fiert, după care se pun fasolea şi porumbul fierte. Legumele se lasă pe foc până se amestecă aromele, se condimentează cu sare şi piper. La final, după ce s-a stins focul, peste tocăniţa aburindă pusă în farfurie se presară părtrunjel tocat mărunt.