Cauta in 35.469 retete

Scovergi dospite

Pentru ca dulciurile de post sunt putine, va recomandam scovergi dospite, care sunt economice si usor de facut. Singura "problema", ar putea fi, pentru unii, prajitul. Dar merita!

Ingrediente si cantitati:

1 ciur de faina
drojdie cat o nuca
1/2 de lingurita de sare
apa calduta
ulei

Mod de preparare:

Se amesteca faina, drojdia si sarea cu apa pentru a obtine o coca potrivita. Se lasa la dospit. Se imparte in bucatele mici care se intind in mana, sau, daca aveti vreo forma rotunda, puteti sa o folositi si pe aceea. Alegeti metoda mai usoara pentru dumneavoastra. Se pun apoi in grasime incinsa si se rumenesc. Se pot da prin zahar pudra, dupa gust.

Comentarii (7)

  • adi  pe  9 iul 2008, 03:07
    mmm

    bunica-mea le face cu branza la mijloc ... super ... dar nu stiam ca sunt cat de cat prietenoase dietei :P

  • mona  pe  3 dec 2009, 18:39
    scovergi

    sunt foarte bune mmmmmmmmmmm......si sunt si de post merita incercat.

  • daniela  pe 18 feb 2010, 20:26
    mmmm

    Vreau sa stiu si eu dar cind ii prajesti trebuie de pus mult ulei?? Stiu ca sunt foarte ffffffffffff gustosi....

  • daniela  pe 19 feb 2010, 23:11
    mmmm

    am facut astazi....si s-au primit ffffffffffoarte gustosi.......numai ca i-am pus intr-un pachet ca erau c-am tari si sau muiat....superrrrr..

  • Roxana  pe 20 feb 2010, 14:10
    delicios

    sunt foarte gustosi....eu am si o ideie,adica din acest aluat se pot face si gogosi rotunzi apoi dupa prajire ii servim cu smintina...incercati

  • mihaela  pe  6 feb 2011, 07:45
    scovergi

    Vreau sa stiu si eu uleiu se pune in coca sau la prajit?

  • oana bby  pe 18 feb 2014, 15:42
    uleiul

    Mihaela uleiul trebuie doar pt prajit :)

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod