Salată de legume coapte pe grătar
O salată delicioasă de vară este cea de legume coapte pe grătar. Vinetele, dovleceii şi ardeii capătă o savoare deosebită, iar combinate cu ulei de măsline şi mozzarella obţii o salată delicioasă.
Ingrediente
1 vânătă mare
2 dovlecei medii
2 ardei capia
1 căţel de usturoi
ulei de măsline
sare
piper negru
mozzarella fresca
frunze proaspete de busuioc.
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 minute · Nr. porţii: 2
Vinetele şi dovleceii se feliază rondele sau pe lungime, se sărează şi se lasă la scurs o jumătate de oră.
Se pun toate legumele pe grătar, după care se lasă la răcit.
Se amestecă legumele coapte cu ulei de măsline, un căţei de usturoi dat prin răzătoare, sare şi piper.
Se presară deasupra mozzarella fresca ruptă cu mâna şi frunzele de busuioc.
Salata se poate servi şi rece, fiind răcoritoare în zilele caniculare.