Reţetă de post: Mâncare de spanac cu orez integral
O mâncare de spanac în combinaţie cu un orez fiert constituie o masă delicioasă şi săţioasă pentru zilele în care ţii post. Ai nevoie doar de câteva ingrediente şi 20 de minute pentru a avea masa pregătită.
Ingrediente
spanac proaspăt sau congelat;
1 ceapă;
2-3 căţei de usturoi;
2-3 linguri pastă de ardei;
sare;
piper;
2-3 linguri ulei de măsline;
1 cană de orez integral.
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 minute · Nr. porţii: 2
1. Orezul integral se fierbe, se scurge şi se amestecă cu puţin ulei de măsline, sare, verdeaţă după gust.
2. Spanacul proaspăt se spală, se scurge şi se opăreşte 1 minute în apă clocotită.
3. Se pune ceapa tocată la călit, se adaugă apoi pasta de ardei, condimentele şi spanacul opărit.
4. Se amestecă bine împreună, se mai lasă 5 minute, iar la final se adaugă usturoiul pisat.
5. Se aşază orezul în farfurie, iar lângă el mâncarea de spanac.