Reţetă Andreea Raicu: Legume umplute cu legume, la cuptor. Poftă bună!
Legumele de toamnă sunt atât de gustoase, dar şi foarte sănătoase. Bogate în vitamine, antioxidanţi, minerale şi fibre, legumele nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră zilnică.
Ingrediente
3 roşii mijlocii
2 ardei galbeni sau roşii
2 vinete
Pentru umputură:
1/2 ardei roşu
1/2 ardei verde
2 dovlecei
200 g de ciuperci
100 g de parmezan
6-7 frunze de busuioc
50 ml ulei de măsline
2 căţei de usturoi
sare şi piper
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Se taie căpăcelul ardeiului şi se scot seminţele. Vânăta se lasă în coajă şi se scoate miezul cu o lingură. Legumele se pun trei minute în apă clocotită cu puţină sare, după care se scot şi se lasă la scurs.
În acest timp se scoate miezul roşiilor cu o lingură.
Se pregăteşte umplutura: legumele se curăţă, se taie mărunt şi se pun la călit. Se lasă pe foc până se înmoaie uşor.
Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească. Se adaugă parmezanul şi se amestecă bine. Se pune sare, piper şi busuiocul tocat fin.
Legumele se umplu cu acest amestec, iar, dacă vă mai rămâne compoziţie mai puteşi umple şi alte legume.
Se aşează într-o tavă şi se dă la cuptor, la 170 C, pentru 30 de minute.