Pilaf de orez cu ardei si boabe de porumb
Acest fel de mancare este usor de pregatit, extrem de nutritiv si sepoate servi cu salata simpla sau cu sparanghel.
Ingrediente necesare:
41/2 cani ciorba de legume sau supa din conserva
3/4 cana vin alb sec
250g orez
1 ceapa mica tocata
1 catel de usturoi, tocat
1 1/2 lingura ulei de masline
3/4 cana ardei gras, taiat marunt
4 masline, taiate in felii subtiri
1 1/4 cana boabe porumb, proaspete, congelate sau din conserva
1 lingura busuioc proaspat sau 1/2 lingura busuioc uscatsare de mare si piper dupa gust
1. Se pun intr-o cratita ciorba si vinul si se pun pe foc.
2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se adauga orezul, ceapa si usturoiulsi se lasa 2 minute pe foc, sau pana cand orezul devine maroniu si ceapaeste moale.
3. Se pune in tigaie o cana de ciorba din cratita si se lasa pe focamestecand continuu, pana scade lichidul. Se mai adauga o cana de ciorbasi se repeta procedeul. Se continua pana cand se termina ciorba iarorezul este moale.
4. Se adauga ardeiul gras, maslinele, porumbul, busuiocul si se amestecapana cand se obtine o compozitie omogena.
5. Se gusta si se mai adauga, daca este necesar, sare de mare si piper.
Nota:
1 portie contine: 370 calorii; 10 g proteine; 68 carbohidrati; 7,3 ggrasimi; 2,8 mg colesterol;180 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Ingrediente necesare:
41/2 cani ciorba de legume sau supa din conserva
3/4 cana vin alb sec
250g orez
1 ceapa mica tocata
1 catel de usturoi, tocat
1 1/2 lingura ulei de masline
3/4 cana ardei gras, taiat marunt
4 masline, taiate in felii subtiri
1 1/4 cana boabe porumb, proaspete, congelate sau din conserva
1 lingura busuioc proaspat sau 1/2 lingura busuioc uscatsare de mare si piper dupa gust
1. Se pun intr-o cratita ciorba si vinul si se pun pe foc.
2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se adauga orezul, ceapa si usturoiulsi se lasa 2 minute pe foc, sau pana cand orezul devine maroniu si ceapaeste moale.
3. Se pune in tigaie o cana de ciorba din cratita si se lasa pe focamestecand continuu, pana scade lichidul. Se mai adauga o cana de ciorbasi se repeta procedeul. Se continua pana cand se termina ciorba iarorezul este moale.
4. Se adauga ardeiul gras, maslinele, porumbul, busuiocul si se amestecapana cand se obtine o compozitie omogena.
5. Se gusta si se mai adauga, daca este necesar, sare de mare si piper.
Nota:
1 portie contine: 370 calorii; 10 g proteine; 68 carbohidrati; 7,3 ggrasimi; 2,8 mg colesterol;180 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).