Pepeni muraţi
O reteţă altfel, un fel de murături pe care nu-l prepară chiar toată lumea. Să vedem despre ce este vorba...
Ca ingrediente ai nevoie de pepeni, gogonele, castraveţi, frunze de ţelină, frunze de hrean, sare.
Modul de preparare este la fel de simplu ca lista de ingrediente. Pepenii se spală şi se pun în borcane, printre ei aşezându-se castraveţi, gogonele, frunzele de ţelină si de hrean, pentru aromă. Apoi, pentru fiecare de litru de apă, se adaugă 25 g de sare, iar saramura astfel obţinută se fierbe. Lichidul se toarnă peste murături, iar borcanele se leagă la gură.
Locul în care se depozitează murăturile trebuie, obligatoriu, să fie răcoros.
Ca ingrediente ai nevoie de pepeni, gogonele, castraveţi, frunze de ţelină, frunze de hrean, sare.
Modul de preparare este la fel de simplu ca lista de ingrediente. Pepenii se spală şi se pun în borcane, printre ei aşezându-se castraveţi, gogonele, frunzele de ţelină si de hrean, pentru aromă. Apoi, pentru fiecare de litru de apă, se adaugă 25 g de sare, iar saramura astfel obţinută se fierbe. Lichidul se toarnă peste murături, iar borcanele se leagă la gură.
Locul în care se depozitează murăturile trebuie, obligatoriu, să fie răcoros.