Cauta in 21.308 retete

Dulceaţă de struguri

O reţetă delicioasă, uşor de preparat şi potrivită pentru această perioadă. La capitolul ingrediente ai nevoie de 1 kg de boabe de struguri sau o farfurie cu vârf după ce s-au scos sâmburii, 1 kg de zahăr, 3 linguri de zeamă de lămâie, 3 - 4 pahare de apă şi jumătate de baton de vanilie.

Mod de preparare...

Pentru a prepara dulceaţa se aleg numai boabele mari de struguri, care se curăţă de pieliţă şi de sâmburi, pentru ca la final să se pună la scurs pe tifon. În paralel, se pune zahărul la fiert şi, după primele clocote, se adaugă o lingură de zeamă de lămâie. Se amestecă şi apoi se stinge focul. După ce s-a liniştit din clocot, peste acest sirop se adaugă strugurii. Se lasă câteva minute, apoi se pune totul din nou pe foc şi se adaugă restul de lămâie. Când este aproape gata se pune vanilia.

Mare grijă... Înainte să se stingă focul, este esenţial să se verifice siropul dacă este suficient de legat. Abia când acesta este gros se ia compoziţia de pe foc. Înainte de a fi pusă în borcane, se ia spuma care se strânge deasupra, iar dulceaţa se lasă la răcit.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod