Cauta in 21.294 retete

Dulceaţă de pepene roșu

Te-ai plictisit de dulceaţa din fructele obişnuite? Pepenele te poate ajuta să îţi diversifici mâncărurile!

Ingrediente

- 1 kg coajă de pepene verde
- 1 kg zahăr
- zeama de la 2 lămâi mici
- 250 g oţet
- zahăr vanilinat sau esenţă de vanilie

Mod de preparare

Cum nu vei putea mânca un pepene sau doi odată, chiar dacă ai o familie mare, indicat este ca după fiecare felie consumată să păstrezi la congelator coaja rămasă până strângi cantitatea necesară.
 
Este important ca acesta să fie decojit de partea verde, dar să mai rămână şi puţin din miezul roşu. 
 
După ce strângi 1 kilogram de coajă de pepene, le tai cubuleţe şi le fierbi în 1,5 l apă, împreună cu oţetul. Îţi vei da seama că sunt gata după ce acestea vor deveni transparente şi uşor strălucitoare. 
 
Se pune apă rece peste conţinut şi se scurg bine de tot, urmând să se prepare un sirop din kilogramul de zahăr şi jumătate de litru de apă. Pepenele se amesteca cu acest sirop, se adaugă arome după gust şi lămâia stoarsă şi se fierb la foc mic ca o dulceaţă normală, până ce aceasta se îngroaşă.
 
Poftă bună!  

Comentarii (1)

  • Cosmin  pe 31 iul 2015, 16:01
    Start bani acum!

    Start bani acum! Avem nevoie urgent de colaboratori seriosi care isi doresc castiguri suplimentare in timpul liber, cu un sistem de lucru part-time. Oferim si contract de comision. De asemenea, asiguram si instruire gratuita. Pentru mai multe detalii, trimiteti o cerere la adresa de email: [email protected]

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod