Dulceaţă de banane şi grapefruit
Iată că a venit şi toamna, mult prea repede, dar hotărâtă să ne convingă de faptul că trebuie să facem provizii pentru iarnă. Recoltele au fost bogate anul aceasta la noi, dar şi pe la alţii. Dintr-un lung şir de conserve pe care este obligatoriu să le facem, nu trebuie să omitem dulceaţa de banane şi grapefruit. Ştiu că această alăturare sună destul de ciudat, dar îţi pot confirma că rezultatul este mai mult decât satisfăcător.
Ingrediente
500 grame pulpă de grapefruit roşu
250 grame banane
350 ml suc de portocale
un plic de gelatină alimentară
un plic de sare de lămâie
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Pulpa de grapefruit decojită, bananele şi sucul de portocale se pun la fiert într-o oală, unde se amestecă bine cu gelatina şi cu sarea de lămâie. Cât timp este pe foc, compoziţia se amestecă în continuu. În momentul în care dulceaţa capătă o consistenţă legată, se ridică oala de pe aragaz, se îndepărtează spuma şi se umplu imediat borcanele care, înainte de a fi depozitate la loc întunecat şi răcoros, se lasă pe capac circa 5 minute.