Cauta in 21.308 retete

Compot, delicios în timpul iernii

Sigur, este o retetă foarte uşoară, însă sunt câteva aspecte de care trebuie să ţinem cont. Ca ingredinte ai nevoie de 3 kg de fructe, 1 kg de zahăr, 3 l de apă, un plic de zahăr vanilat.

După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, urmează partea a doua, prepararea. Aşadar, pentru început scoţi sâmburii fructelor pe care le foloseşti (opţional) şi cureţi toate codiţele, după care le speli şi le aşezi în borcane, fără să le presezi. Pasul următor constă în prepararea siropului, care rezultă din amestecul de apă, zahăr si vanilie.

Este de preferat ca amestecul să se realizeze pe foc pentru că astfel eşti sigură că s-a topit zahărul foarte bine. După ce s-a răcit, siropul se toarnă peste fructe până sunt acoperite complet. La final, borcanele se leagă şi, apoi, se sterilizează, la bain marie. Important este ca după sterilizare, borcanele să fie aşezate invers, pe capac, atunci când se răcesc. Astfel se creează vidul care te asigură că preparatul o să se conserve foarte bine.

Comentarii (3)

  • banariu steliana  pe 31 aug 2011, 14:46
    compoturi

    daca pun cate o singura lingura de zahar la borcan si le sterilizez mai mult prin fierbere,va fermenta? astept sa-mi raspunda cineva care stie lucrul acesta. multumesc.

  • geanina  pe 10 sep 2011, 09:09
    raspuns

    la borcanul de 800g e putin o lingura de zahar, e f bine nu fermenteaza, sa le firebi 20 min dupa primul clocot si poti tine compoturile 2 ani

  • luminita mora  pe  4 aug 2012, 23:39
    compotul

    compotul acesta se poate face si cu mere? sint cele mai sanatoase deserturi.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod