Compot, delicios în timpul iernii
Sigur, este o retetă foarte uşoară, însă sunt câteva aspecte de care trebuie să ţinem cont. Ca ingredinte ai nevoie de 3 kg de fructe, 1 kg de zahăr, 3 l de apă, un plic de zahăr vanilat.
După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, urmează partea a doua, prepararea. Aşadar, pentru început scoţi sâmburii fructelor pe care le foloseşti (opţional) şi cureţi toate codiţele, după care le speli şi le aşezi în borcane, fără să le presezi. Pasul următor constă în prepararea siropului, care rezultă din amestecul de apă, zahăr si vanilie.
Este de preferat ca amestecul să se realizeze pe foc pentru că astfel eşti sigură că s-a topit zahărul foarte bine. După ce s-a răcit, siropul se toarnă peste fructe până sunt acoperite complet. La final, borcanele se leagă şi, apoi, se sterilizează, la bain marie. Important este ca după sterilizare, borcanele să fie aşezate invers, pe capac, atunci când se răcesc. Astfel se creează vidul care te asigură că preparatul o să se conserve foarte bine.
După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, urmează partea a doua, prepararea. Aşadar, pentru început scoţi sâmburii fructelor pe care le foloseşti (opţional) şi cureţi toate codiţele, după care le speli şi le aşezi în borcane, fără să le presezi. Pasul următor constă în prepararea siropului, care rezultă din amestecul de apă, zahăr si vanilie.
Este de preferat ca amestecul să se realizeze pe foc pentru că astfel eşti sigură că s-a topit zahărul foarte bine. După ce s-a răcit, siropul se toarnă peste fructe până sunt acoperite complet. La final, borcanele se leagă şi, apoi, se sterilizează, la bain marie. Important este ca după sterilizare, borcanele să fie aşezate invers, pe capac, atunci când se răcesc. Astfel se creează vidul care te asigură că preparatul o să se conserve foarte bine.