Cauta in 21.294 retete

Dulciuri care te ajuta in cura de slabire

De obicei atunci cand incepem o cura de slabire, nutritionistul ne spune clar: "Nu ai voie dulciuri!". Ce ne facem in acest caz, mai ales daca suntem indragostite de aceste produse absolut delicioase? Ei bine, nu este cazul sa intram in panica, pentru ca avem o sansa... dulciurile dietetice. Sunt usor de preparat, nu costa foarte mult, iar faptul ca ni le putem prepara singure in casa este un avantaj important pentru noi, pentru ca astfel controlam pas cu pas modul de preparare si ingredientele pe care le contin.

Si prietenele noastre de pe Facebook s-au aratat interesate de acest subiect si ne-au vandut o parte dintre ponturile pe care le folosesc ele in lupta cu pofta de dulce. Spre exemplu, Simona ne spune: "Ca sa nu consum dulciuri imi pacalesc papilele gustative cu fructe uscate (prune uscate, caise uscate, struguri uscati etc)!sunt sanatoase (nu in cantitate mare)si pe deasupra contin si multe fibre.." sau Loredana care ne spune: "Eu sunt la dieta chiar in acest moment. Lucrez pe dupa-masa, de la ora 17 pana la 2-3 noaptea intr-un bar si acasa nu reusesc sa mananc pentru ca nu prea mi-e foame, avand in vedere ca ma trezesc tarziu dar am prins in supermarketuri un fel de ...'dulciuri' dietetice in genul unor batoane de cereale cu ciocolata sau miere, fiecare din ele are 40-50 de calorii, deci nu este pericol".

Revenind insa la ale noastre, in cele ce urmeaza iti vom prezenta patru retete dietetice - dulceata, prajitura, inghetata si tort - aliati de nadejde in clupta cu poftele de dulce...

Dulceata de capsuni dietetica


Prajitura dietetica cu ananas

Inghetata dietetica

Tort dietetic

Comentarii (6)

  • sim  pe 24 aug 2010, 08:35
    titlul nu e corect

    titlul nu e corect,poate dulciuri bune pt cura de slabire,ca nu am vazut cum ma ajuta dulciurile in cura de slabire sa slabesc dupa cum pare sa spuna titlul,eventual ma ajuta sa imi fac pofta de dulce,dar nu ma ajuta sa slabesc aceste dulciuri,daca ar fi asa ar explica de ce,de ex imbunatateste metabolismul,stimuleaza arderea grasimilor,etc...so...dulciuri bune de pacalit papilele gustative doar.

  • dana  pe 25 aug 2010, 10:06
    Dulciurile care te ajuta....

    Uneori dulciurile care contin zahar sunt mai bune decat cele cu indulcitori. De exemplu inghetata dietetica are mai multi hidrati de carbon decat inghetata de iaurt cu fructe. Asa ca fiti atenti la tot ce contine indulcitori. Pentru cei care nu au diabet nu e deloc indicat sa manance dulciurile pregatite pentru diabetici. Cititi mai mult pe tema asta. Indulcitorii folositi de oameni care nu au interdictie la zahar pot face mai mult rau. Si in loc sa slabesti sau sa te menti la o anumita greutate te ingrasi pur si simplu. Cititi : atentie la INDULCITORI.

  • raquel  pe 31 aug 2010, 22:40
    dulciurile

    hola, sunt si dulciurile bune la ceva...chiar daca nu sunt dietetice! iti inchid pofta de mancare si mananci mai putin...dar nu e sanatos sa mananci numai dulciuri, mai ales pe termen lung...eu am slabit mancand dulciuri.

  • anonim  pe 23 nov 2011, 10:10
    dulciurile?

    da!intr-o dieta ajuta dulciurile corpul necesita si zaharuri pe parcursul acesteia, dak inveti astfel de diete caci apoi ajuta si la mentinire....totul e cu limita nu se consuma mereu si nu in cantitati mari dar sunt necesare....si intr-o dieta in niciun caz nu e bn s inlocuiesti o masa principala cu cv dulce,intotdeauna trebuie consumate la gustari! .dak intr-o dieta te abtii absolut de la dulciuri,chiar si la cele preparate dietettic dupa aceasta vei avea pofte vei manca cate cv dulce pe termen lung si si vei avea rezultate ,nu prea bune;)

  • ANONIM  pe 28 dec 2012, 18:55
    SUPER

    A FUNCTONAT,A FOST INGETATA DIETICA.PESTE 3 ZILE AM SLB. 12 KG.SUPER!!

  • Maria  pe 31 ian 2013, 17:23
    indulcitori

    Ca indulcitor 100 % natural folosit de catre persoanele care au probleme cu glicemia cat si de catre persoanele care vor sa reduca numarul de calorii consumate fara a folosi indulcitori sintetici este Xylitolul. Este total nenociv, se poate folosi si la gatit, nu are contraindicatii, are acelasi gust cu zaharul, are 240 cal/100 g si indice glicemic 7. Se gaseste in magazinele cu produse naturale si in unele farmacii. Bineinteles ca acesta nu tine loc de regim alimentar, reprezinta insa solutia sanatoasa si placuta de indulcire cu calorii foarte putine

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod