Dulceata de capsuni dietetica
Usor de preparat, delicioasa, buna pentru toata familia, dar si pentru musafiri, dulceata dietetica iti rasfata papilele gustative atunci cand dieta la care le "supui" le consuma... psihic. Este important de mentionat ca in loc de capsuni poti folosi orice alt fruct doresti.
Ca si ingrediente ai nevoie de:
1 kg de capsuni
3 cuisoare
2 felii de lamaie
1 cutie Gelifiant dietetic cu fructoza
Ai completat lista cu cele necesare, iar acum urmeaza sa prepari dulceata. Sa vedem cum...
Asadar, capsunile impreuna cu Gelifiantul dietetic cu fructoza se pun intr-o oala si se amesteca pana se obtine o masa omogena. Compozitia se pune la foc
moderat, amestecand in continuu pana cand incepe sa fiarba. Este important sa se amestece pentru ca altfel riscam sa se lipeasca de fundul vasului. Spuma care se obtine in timpul fierberii trebuie indepartata, iar compozitia se ridica de pe foc la 3-5 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. La final se
adauga feliile de lamaie si cuisoarele si se amesteca din nou.
In etapa cu numarul doi, compozitia se toarna in borcane, se sigileaza si se lasa timp de 5 minute cu baza in sus. Pentru ca fructele sa se disperseze este
indicat ca in timpul racirii sa se intoarca borcanele de mai multe ori.
Ca si ingrediente ai nevoie de:
1 kg de capsuni
3 cuisoare
2 felii de lamaie
1 cutie Gelifiant dietetic cu fructoza
Ai completat lista cu cele necesare, iar acum urmeaza sa prepari dulceata. Sa vedem cum...
Asadar, capsunile impreuna cu Gelifiantul dietetic cu fructoza se pun intr-o oala si se amesteca pana se obtine o masa omogena. Compozitia se pune la foc
moderat, amestecand in continuu pana cand incepe sa fiarba. Este important sa se amestece pentru ca altfel riscam sa se lipeasca de fundul vasului. Spuma care se obtine in timpul fierberii trebuie indepartata, iar compozitia se ridica de pe foc la 3-5 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. La final se
adauga feliile de lamaie si cuisoarele si se amesteca din nou.
In etapa cu numarul doi, compozitia se toarna in borcane, se sigileaza si se lasa timp de 5 minute cu baza in sus. Pentru ca fructele sa se disperseze este
indicat ca in timpul racirii sa se intoarca borcanele de mai multe ori.