Tort dietetic
Reteta este una clasica, ingredientele fac insa diferenta. Acest exemplu ne arata cum un produs interzis se poate transforma, cu inteligenta si indemanare,
intr-un produs acceptat la dieta.
Pentru blat ai nevoie de urmatoarele ingrediente...
4 linguri faina neagra
4 oua
4 linguri de inlocuitor de zahar
o lingurita de praf de copt
Pentru crema trebuie sa cumperi:
un plic de budinca de vanilie, ciocolata, caramel
3 linguri de inlocuitor de zahar
500 ml lapte
un plic de gelatina transparenta
o banana
2 mandarine
jumate de conserva de ananas (conserva care nu contine adaos de zahar)
Mod de preparare
Pentru inceput trebuie sa separi ouale - albusurile le pui intr-un vas, iar galbenusurile in altul. Peste galbenusuri se adauga cele 4 linguri de indulcitor si se bat cu mixerul pana ce totul se transforma intr-o compozitie spumoasa. Peste compozitia rezultata se adauga faina, praful de copt stins cu otet si se amesteca, cu o lingura, incet, dinspre interior catre exterior. La final, se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca, din nou, cu mare grija.
Compozitia se toarna intr-o tava rotunda, dupa ce aceasta a fost unsa cu putin unt si tapetata cu faina, si se introduce, intr-un cuptor preincalzit, in jur de 15-20 de minute. Dupa ce s-a copt, blatul se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca incet.
Pasul doi, consta in aranjarea propriu zisa a tortului. In consecinta, deasupra se toarna budinca, peste care se aseaza fructele taiate felii, iar peste fructe se toarna gelatina.
La final, prajitura se baga la frigider. Se serveste rece!
intr-un produs acceptat la dieta.
Pentru blat ai nevoie de urmatoarele ingrediente...
4 linguri faina neagra
4 oua
4 linguri de inlocuitor de zahar
o lingurita de praf de copt
Pentru crema trebuie sa cumperi:
un plic de budinca de vanilie, ciocolata, caramel
3 linguri de inlocuitor de zahar
500 ml lapte
un plic de gelatina transparenta
o banana
2 mandarine
jumate de conserva de ananas (conserva care nu contine adaos de zahar)
Mod de preparare
Pentru inceput trebuie sa separi ouale - albusurile le pui intr-un vas, iar galbenusurile in altul. Peste galbenusuri se adauga cele 4 linguri de indulcitor si se bat cu mixerul pana ce totul se transforma intr-o compozitie spumoasa. Peste compozitia rezultata se adauga faina, praful de copt stins cu otet si se amesteca, cu o lingura, incet, dinspre interior catre exterior. La final, se adauga si albusurile batute spuma si se amesteca, din nou, cu mare grija.
Compozitia se toarna intr-o tava rotunda, dupa ce aceasta a fost unsa cu putin unt si tapetata cu faina, si se introduce, intr-un cuptor preincalzit, in jur de 15-20 de minute. Dupa ce s-a copt, blatul se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca incet.
Pasul doi, consta in aranjarea propriu zisa a tortului. In consecinta, deasupra se toarna budinca, peste care se aseaza fructele taiate felii, iar peste fructe se toarna gelatina.
La final, prajitura se baga la frigider. Se serveste rece!