Cauta in 21.052 retete

Spuma de vin alb

Ingrediente

un ou (albusul), 2 linguri mari de vin alb (dulce sau demidulce), smantana (175 ml), 1/2 lamaie (coaja rasa si zeama), o lingura cu varf de zahar pudra, o limeta pentru ornat, fursecuri (optional).

Mod de preparare

Dizolvati zaharul in zeama de lamaie amestecata cu vinul, apoi adaugati coaja rasa de lamaie si smantana si mixati pana se face o pasta cremoasa.

Albusul se bate spuma pana se intareste bine astfel incat sa nu cada cand intoarceti castronul, iar apoi se amesteca incet si treptat cu crema de smantana. Se tine la frigider ca sa se intareasca.
Inainte de servire, spuma de vin alb se orneaza cu felii de lamaie. Este exceptionala!

Sugestie: Serviti-o cu niste fursecuri fine cu ciocolata!

Reteta trimisa de andu4bidden.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod