Reţeta lui Jamie Oliver: Budincă de spaghete cu brânză sărată
Vestitul bucătar spune că a descoperit această reţetă în Italia, în timp ce lucra la cartea sa de bucate cu specific italienesc. Specialistul mărturiseşte că produsul cu ciuperci, şuncă şi carne de pui se numeşte tetrazzini, dar că această variantă soft este mult mai bună. Să vedem despre ce este vorba!
Ingrediente
600 ml smântână
4 ouă mari
100 grame de telemea veche rasă
100 grame brânză de capră
un castron potrivit de spanac proaspăt tocat
1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
100 grame de roşii tocate
400 grame spaghete fierte
cateva crenguţe de salvie
un cubuleţ de unt
Mod de preparare
Dificultate: medie
Într-un castron de bat smântâna şi ouălele cu un praf de sare şi piper. Apoi se adaugă brânza, spanacul, ardeiul iute, roşiile şi spaghetele fierte. În paralel se topeşte untul, tapetându-se în acelaşi timp tigaia care va fi folosită în cuptor. În aceasta se toarnă amestecul preparat mai devreme, pentru ca mai apoi să fie introdusă la cuptor, unde se lasă până când compoziţia capătă o crustă crocantă pe deasupra. Cu puţin timp înainte să-i stingeţi focul de tot, presăraţi pe deasupra frunzele de salvie date prin ulei de măsline şi lăsaţi-le 5 minute la cuptor.
Poftă bună!