Humus cu avocado
O reţetă apetisantă, foarte potrivită ca aperitiv sau ca gustare. Combinaţia dintre naut şi avocado este minunată!
Ingrediente
250 g năut fiert (sau o conservă de năut de 400 g)
1 avocado mediu
2 căţei de usturoi
o linguriţă de tahini (pastă de susan)
zeamă de la o jumătate de lămâie
70 ml apă
sare după gust
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 15 min · Nr. porţii: 4
Scurgeţi şi clătiţi bine boabele de năut din conservă, apoi puneţi-le în blender sau în robotul de bucătărie. Adăugaţi avocado curăţat de coajă, căţeii de usturoi, pastă de susan, zeamă de lămâie, sare după gust şi apă.
Amestecaţi foarte bine până când rezultă o compoziţie cremoasă, omogenă. Apoi o puneţi într-un vas şi o ornaţi cu boabe de năut, seminţe de susan, boia de ardei dulce şi două linguri de ulei de măsline extravirgin.
Humusul cu avocado se potriveşte perfect cu lipiile de casă. Poftă bună!