Cauta in 21.052 retete

Supe de vara preparate fara foc

Daca ai pofta de o supa racoritoare in zilele caniculare, cele nepreparate termic sunt o varianta extrem de rapida, delicioasa si plina de nutrienti. Inspira-te din aceste retete si creeaza combinatiile tale preferate in doar 5 minute!

Deoarece este esential sa consumam in fiecare zi o varietate de legume, de obicei ne gandim ca singura solutie pe care o avem la indemana este o salata de diverse cruditati.

Este mai mult decat binevenita si racoritoare, insa in cazul in care ai pofta de ceva cremos care sa-ti incante papilele gustative cu arome perfect imbinate, supa preparata fara foc este solutia potrivita.

  • Este usor de preparat;
  • Nu ai nevoie decat de 5 minute din timpul tau pentru a o prepara;
  • Este usor de transportat si la serviciu;
  • Este plina de vitamine si minerale;
  • Incluzi mai multe legume si verdeturi in planul tau de meniu.

 

Reguli de baza in prepararea supelor


Cunoscute si sub denumirea de supa rece, supa cruda sau supa raw, aceste combinatii de legume amestecate la blender pot fi "gatite" extrem de usor si rapid. In plus, nefiind fierte, legumele si verdeturile isi pastreaza calitatea nutritionala intacta, astfel ca organismul tau are asigurat necesarul de vitamine si minerale. Poti sa faci orice combinatie de legume de sezon, tinand cont de preferintele tale, insa inainte de a incepe treaba afla ca sunt cateva reguli de baza de care trebuie sa tii cont daca iti doresti o supa rece delicioasa.

Exista 6 ingrediente care reprezinta baza pentru orice supa raw:

  • legume apoase si/sau legume cu frunze verzi: rosii, zuchini, telina, ardei rosu, salata verde, spanacul. Un truc: nu amesteca foarte multe legume verzi sau rosii. De exemplu o singura rosie si un pumn de frunze de spanac sunt echilibrate pentru a obtine o culoare verde intensa;
  • apa, pentru ca nu vrei ca supa sa iasa un fel de piure sau dressing pentru salate. De asemenea, apa va atenua putin aromele, pentru ca ele sa nu fie foarte concentrate;
  • zeama de citrice (lamaie, lime sau portocala) care accentueaza aromele si ofera un gust usor acrisor;
  • sare de mare;
  • condimente: poti sa alegi verdeturi, curry, usturoi, ceapa;
  • grasimi, insa din cele sanatoase: poti sa folosesti o jumatate de avocado sau 1 lingura de ulei de masline sau diverse nuci si seminte inmuiate in prealabil in apa.

 

  Supa rece de legume - gazpacho

 

  Supa rece de castraveti cu marar

 

  Supa rece de morcovi

 

  Supa picanta de rosii

 

  Supa crema de avocado

Comentarii (9)

  • Ella  pe 23 iul 2010, 14:59
    un ingredient foarte interesant...

    Ma intreb cine sta sa usuce rosiile la soare... Si daca le pui la soare, oare apuca sa se usuce inainte sa se strice, fara a aplica niciun alt procedeu special?

  • eva
    JohanaAela  pe 23 iul 2010, 15:40
    @Ella

    Rosiile uscate la soare le poti gasi in suprermarketuri.

  • cornelia10  pe 24 iul 2010, 08:05
    supa

    Interesant si foarte comod ,o supa rece ... dar am sa incerc ,tinand cont de cele sase ingrediente de baza . Daca cineva a incercat as fi interesata sa-i aflu parerea . Eu am sa-mi postez comentariul dupa ce voi incerca.

  • eva
    JohanaAela  pe 26 iul 2010, 10:54
    @cornelia10

    Cornelia, eu personal am incercat supa crema de avocado, supa de rosii si gazpacho si pot sa spun ca sunt delicioase, racoritoare si foarte usoare.

  • xD  pe 28 iul 2010, 10:05
    SUPER!!!

    si eu vreau sa incerc ...desi am doar 12 ani stiu f bine sa gatesc asta e un mic avantaj nu? oricum chiar azi e ziua mamei mele si ii fac un tort...sper ca si celor de aici sa aiba copii si sa se bucure cu ei si sa gateasca impreuna deoarece gatitul in familie este f distractiv si asa va puteti apropia si mai mult familia...sper sa luati sfatul meu in considerare...pwp :*

  • camy  pe 29 iul 2010, 16:34
    gazpacho

    gazpacho, e super, e de provenienta Spania iar ei ( spaniolii) o folosesc vara ca si bautura. daca intr-un pahar pui si cateva cuburi de gheata e super racoroasa si un supliment alimentar exceptional.

  • eu  pe  1 aug 2010, 00:31
    gazpacho

    O fi din Spania dar ce anume este exact gazpacho??? Si daca nu vreau sa iau rosiile uscate de la supermarket ci din gradina mea, cum le pot usca la soare?

  • mihaela  pe  2 aug 2010, 14:49
    gaspacho

    Nu e necesar sa folositi rosii usacte "la soare" - sunt excelente cele naturale - doar sa le decojiti. Se pot pune si cuburi de gheata. Singurul dezavantaj : usturoiul miroase de lesini!. Truc : se taie usturoiul in doua se scoate interiorul (partea mai verde) si astfel gustul (mirousul) de usturoi nu va fi asa de tare.

  • camy  pe  4 aug 2010, 11:43
    gaspacho

    este o bautura racoritoare, sau cum vrei sa ii spui, o supa nepreparata termic. iar rosiile nu trebuie neaparat sa fie uscate, cu car au mai multa zeama cu atat iese mai usor baubila, neaavand consistenta de bulion.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod