Cauta in 21.052 retete

Supa thailandeza de morcovi

Cu niste ingrediente normale, se poate ajunge la o adevarat capodopera culinara. Daca te pricepi la bucatarit, o poti imbunatati dupa gustul propriu. Eu iti dau reteta de baza. Supa se face fara carne, dar poti incepe prin a prepara o supa clasica, din doua copane.

Carnea o pui bucatele in castron la servit, iar supa strecurata o folosesti la minunea thailandeza. Ingredientele sunt pentru 4-5 portii.

Ingrediente: 5-6 morcovi mai mari, o ceapa mare, patru catei de usturoi, o bucata de ghimbir cat jumatate din cel mai mare morcov pe care il folosesti la supa, o lingurita de chimen, sare, piper rosu, o foaie de dafin, trei cani cu supa de pui, coriandru proaspat si busuioc uscat, ulei, o lamaie, o cana de lapte de cocos, o lingura de sos de soia.

Preparare:
Pune la calit, cu putin ulei, in oala in care faci supa, ceapa taiata marunt, usturoiul maruntit si ghimbirul dat prin razatoare. Caleste cateva minute pana ce devine transparenta ceapa. Stinge cu supa de pui.

Da prin razatoarea mare morcovii. Macina o lingurita de chimen, un praf de sare, o lingurita de piper rosu si foaia de dafin. Adauga pudra de condimente in supa cand incepe sa clocoteasca. In supa care clocoteste pune morcovii rasi. Acopera si lasa sa fiarba 15-20 de minunte la foc mic.

Adauga laptele de cocos, lasa supa sa ajunga din nou la fierbere si da-o deoparte. Strecoara supa, iar continutul pune-l in blender si transforma-l in crema. Combina crema cu supa de legume. Adauga o lingura de sos de soia. Las-o sa dea un clocot si pune coriandrul proaspat si putin busuioc. Serveste supa fierbinte cu paine proaspata si ardei iute verde.

Comentarii (2)

  • Jo  pe 17 feb 2010, 19:53
    Si cu lamaia ce faci?

    Reteta e grozav?, dar nu scrie la ce foloseste lamaia.

  • Otilia Ignat  pe  6 mar 2010, 18:28
    @Jo

    Ai dreptate. Am uitat lamaia. Cand supa este gata si o pui in farfurii, pentru servit, stropeste totul ca o lingurita de suc proaspat de lamaie. Sucul de lamaie, in aceasta reteta, si in general, la finalul prepararii unui fel de mincare are rolul de a intensifica toate aromele si gustul. Multumesc pentru observatie!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod