Supa de rosii
O supa delicioasa, aromata, si care are doar 45-50 de calorii pe portie! Este buna si rece, si calda. In plus, este satioasa si nu iti da senzatia ca esti la regim! Avand un continut caloric atat de mic, poti manca si trei porti la o masa, cu avantajul ca iti asiguri si necesarul de vitamine si minerale, dar si un substantial aport hidric. Ingrediente sunt pentru sase portii.
Ingrediente:
doi morcovi mici, un pastarnac, o ceapa mare, o radacina de patrunjel, un dovlecel si o bucatica de telina, o cutie de rosii decojite, in bulion, de 250 de grame, o cana de suc de rosii, doi catei de usturoi, sare, piper, ulei de masline, o legatura de patrunjel verde, o frunza de dafin.
Preparare:
1. Taie marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Pune-le la calit in ulei de masline, cu putina sare, intr-o oala cu capac. Adauga usturoiul zdrobit cu lama cutitului.
2. Adauga circa 1,5 litri de apa si lasa legumele sa fiarba. Dupa 15 minute pune dovlecelul taiat bucatele si rosiile decojite, taiate in bucati potrivite. Potriveste de sare, adauga piper, dupa gust, si o frunza de dafin. Lasa sa fiarba.
3. Adauga sucul de rosii si bulionul in care au stat rosiile.
4. Adauga verdeata din belsug.
Sfat Eva: Poti imbunatati gustul, dar cresti aportul caloric cu circa 20-30 de calorii per portie, adaugand o lingura de iaurt slab sau o bucata de telemea slaba rasa.
Ingrediente:
doi morcovi mici, un pastarnac, o ceapa mare, o radacina de patrunjel, un dovlecel si o bucatica de telina, o cutie de rosii decojite, in bulion, de 250 de grame, o cana de suc de rosii, doi catei de usturoi, sare, piper, ulei de masline, o legatura de patrunjel verde, o frunza de dafin.
Preparare:
1. Taie marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Pune-le la calit in ulei de masline, cu putina sare, intr-o oala cu capac. Adauga usturoiul zdrobit cu lama cutitului.
2. Adauga circa 1,5 litri de apa si lasa legumele sa fiarba. Dupa 15 minute pune dovlecelul taiat bucatele si rosiile decojite, taiate in bucati potrivite. Potriveste de sare, adauga piper, dupa gust, si o frunza de dafin. Lasa sa fiarba.
3. Adauga sucul de rosii si bulionul in care au stat rosiile.
4. Adauga verdeata din belsug.
Sfat Eva: Poti imbunatati gustul, dar cresti aportul caloric cu circa 20-30 de calorii per portie, adaugand o lingura de iaurt slab sau o bucata de telemea slaba rasa.