Supa de morcov si ghimbir
O supa dulce si picanta, in acelasi timp. Are un continut scazut de grasimi, insa este bogata in nutrienti.
3 linguri ulei de masline
1/2 ceapa, taiata marunt
1/4 cana ghimbir, proaspat tocat
4 cani morcov, curatat si taiat marunt
3 cani supa de legume
1 1/2 cani suc de portocale
nucsoara macinata
sare si pier, dupa gust
1. Intr-un vas de dimensiuni mari, caleste (timp de 3-5 minute) ceapa taiata marunt si ghimbirul, in uleiul de masline.
2. Adauga morcovul si supa de legume si lasa totul la fiert, pe foc mediu, 40 de minute sau pana cand morcovii s-au inmuiat.
3. Adauga sucul de portocale si amesteca bine.
4. Cu ajutorul robotului de bucatarie sau al unui blender, paseaza bine toate ingredientele, pana cand obtii o supa crema.
5. Inainte de a servi supa, adauga-i nucsoara macinata, sare si piper, dupa gust, si amesteca bine.
Sfat Eva: Se poate servi cu iaurt sau smantana, in functie de preferinte.
Timp de preparare: 40 de minute.
Ingrediente si cantitati:
3 linguri ulei de masline
1/2 ceapa, taiata marunt
1/4 cana ghimbir, proaspat tocat
4 cani morcov, curatat si taiat marunt
3 cani supa de legume
1 1/2 cani suc de portocale
nucsoara macinata
sare si pier, dupa gust
Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mari, caleste (timp de 3-5 minute) ceapa taiata marunt si ghimbirul, in uleiul de masline.
2. Adauga morcovul si supa de legume si lasa totul la fiert, pe foc mediu, 40 de minute sau pana cand morcovii s-au inmuiat.
3. Adauga sucul de portocale si amesteca bine.
4. Cu ajutorul robotului de bucatarie sau al unui blender, paseaza bine toate ingredientele, pana cand obtii o supa crema.
5. Inainte de a servi supa, adauga-i nucsoara macinata, sare si piper, dupa gust, si amesteca bine.
Sfat Eva: Se poate servi cu iaurt sau smantana, in functie de preferinte.
Timp de preparare: 40 de minute.