Supă cremă de pui cu ciocolată neagră
Ţi se pare o combinaţie bizară? Este o nebunie pe care trebuie să o încerci!
Ingrediente
400 g piept de pui
25 g unt 84% grăsime
200 ml lapte 3,5% grăsime
200 ml smântână lichidă 32% grăsime
1,5 l supă de pasăre
200 g păstârnac
100 g ceapă
2 legături pătrunjel
150 g ciocolată neagră 75%
200 g ciuperci proaspete
Mod de preparare
Carnea se fierbe în apă cu sare şi legume pentru a forma supa de pasăre. Legumele se pasează. Carnea astfel fiartă se menţine în puţină supă. Într-o crăticioară încinsă punem untul, iar apoi făina. Se amestecă şi se adaugă restul de supă. Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute, după care se amestecă cu legumele pasate. Ciocolata se dizolvă în laptele încălzit şi se adaugă în supă. La final se toarnă şi smântâna lichidă. Se condimentează. În momentul servirii se adaugă felii subţiri de ciuperci şi cuburi din piept de pui.