Cauta in 75.914 retete

Supă cremă de dovleac, un deliciu de toamnă

Această supă de dovleac este foarte sănătoasă şi aromată. Se prepară imediat şi ai nevoie doar de ingrediente de sezon!

Ingrediente

- 6 ceşti de supă de pui strecurată
- 4 ceşti piure de dovleac
- 1 linguriţă sare
- 1 căpăţână mică usturoi pisat
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
- 1 ceaşcă ceapă tocată
- 1/2 linguriţă cimbru tocat
- 1/2 ceaşcă smântână grasă
- 5 boabe întregi de piper negru

Mod de preparare

Dificultate: usoara

Încălzeşte împreună supa de pui, dovleacul, ceapa, cimbrul, usturoiul, sarea şi piperul până ajunge la fierbere, apoi dă focul mic şi lasă-l să fiarbă neacoperit timp de 30 de minute. 
 
După aceea, foloseşte un blender pentru amestecul obţinut până ajunge o pastă omogenă şi cremoasă. 
 
Pune din nou la fiert la foc mic şi lasă-l încă 30 de minute neacoperit. Adaugă apoi smântâna şi toarnă supa cremă obţinută în boluri speciale. 
 
Se ornează cu pătrunjel sau seminţe de dovleac rumenite. 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod