Supa crema de ciuperci
Are un gust cu totul special, este foarte usor de facut si este la fel de buna si calda si rece. Merge excelent cu vin rosu! Iar seara, combinatia va face minuni!
Ingrediente si cantitati:
750 de grame de ciuperci
250 de grame de smantana
3 cani cu lapte
faina
2 catei de usturoi
unt
sare
piper
verdeata
Mod de preparare:
1. Curata si taie in bucati destul de mari ciupercile (de dimensiunea unui bob de fasole mare), pune untul la topit si caleste ciupercile bine-bine pana se inmoaie, apoi adauga cateii de usturoi taiati in feliute fine. Nu pune sare pentru ca scoate sucul din ciuperci.
2. Separat, caleste in putin unt o lingura-doua cu faina, pe care o stingi cu lapte. Amesteca bine si lasa sa dea un clocot. Adauga ciupercile calite, cu tot cu sucul lasat, apoi smantana. Daca crezi ca este nevoie, subtiaza supa, fie cu zeama de carne, fie cu apa. Adauga sare dupa gust, piper si putina verdeata, ca sa nu strici aroma ciupercilor. Se serveste cu paine prajita.