Supa crema de cartofi
Este un deliciu! Place copiilor si este foarte usor de preparat.
Ingrediente si cantitati:
4-5 cartofi mari
1 morcov
1 pastarnac
1 bucatica de telina
1 ceapa
smantana
1 cana cu lapte
sare
piper
nucsoara
verdeata (de preferat marar!)
3 galbenusuri
o nuca de unt
Mod de preparare:
1. Curata legumele, taie-le in bucati mari (mai putin ceapa, pe care o pui intreaga), si pune-le la fiert, cu apa si putina sare, intr-o oala cu capac. Lasa-le sa fiarba bine-bine.
2. Scurge apa (dar nu o arunca!) si transforma legumele intr-un piure fin, dupa ce, in prealabil, ai scos ceapa. Subtiaza-l cu zeama in care au fiert legumele, adauga untul, o lingura-doua cu smantana, o cana cu lapte, si da supa intr-un clocot.
3. Lasa sa se racoreasca putin supa si aduga trei galbenusuri de ou, desfacute cu putina apa. Adauga verdeata si serveste.
Sfat Eva.ro: La masa, pune in fiecare castron de supa o bucata de branza telemea. Poti servi supa cu crutoane. Este la fel de placuta de baut din cani mari, alaturi de tartine din paine prajita unsa cu unt si cu branza rasa pe deasupra. Trebuie mancata o data, pentru ca nu este buna decat calda, iar la reincalzire galbenusul se face zdrente. Are acelasi gust bun, dar pierde din aspect.