Cauta in 21.294 retete

Bors rusesc

Ca o fi reteta autentica de bors rusesc, nu stiu, stiu doar ca bunica il facea, iar la gura mesenilor se bateau turcii!

Ingrediente: 500 grame carne de vita fara os si fara grasime, doi morcovi, o telina mica, o sfecla rosie potrivita, o jumatate de varza mica, doi cartofi, un ardei, doua cepe.
Preparare:
-        Taie carnea in bucatele mici si fierbe-o in apa, cu un praf de sare, dupa ce ai luat toata spuma. Las-o sa fiarba, intr-o oala cu capac pana cand este aproape fiarta.
-        Curata legumele si da-le pe toate, inclusiv varza, sfecla, ceapa si cartofii pe razatoarea mare si adauga-le in supa de carne care fierbe. Lasa totul pe foc inca 20-25 minute.
-        Cand este gata, potriveste borsul de sare.
-        Serveste borsul fierbinte, cu smantana sau iaurt si patrunjel proaspat tocat.

Comentarii (4)

  • mihaela  pe 18 dec 2009, 08:58
    bors fara...bors?!

    De ce se cheama aceasta mancare "bors", daca nu se face cu bors??

  • Otilia Ignat  pe 18 dec 2009, 11:05
    o mancare ruseasca

    Este bors, fara bors! Poti sa-i spui "ciorba ruseasca", dar rusii ii spun bors, si nu se refera la ceea ce intelegem noi prin bors... este un detaliu de nume si atata tot... incearca-l, sa vezi ce bun este! Sarbatori cu bine!

  • igor  pe  5 feb 2010, 18:57
    o mica corectie

    vreau sa te corectez un pic.in primul rand sfecla nu se pune la fiert dupa ce au fiert toate cele,separat se caleste ceapa,pana capata o culoare aurie si dupa aceea se adauga sfela rosie data prin razatoare mare,o lingurita de zahar,u strop de otet si se inabuseste pana cand egata si se pune in cratita cu fiertura se adauga patrunjelu tocat si se acopera cu capac pt aprox 10 min.pofta buna

  • olesea  pe 21 feb 2010, 22:49
    ....

    pentru k e bors....la rusi se zice bors,nu ciorba

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod