Turtite
Pentru ca incepe postul Craciunului, va recomandam o reteta de post, pentru a va indulci zilele lipsite de prajituri foarte consistente.
Ingrediente si cantitati:
500 g faina
1 lingura de miere
1 cana de zahar
100 grame de nuci tocate marunt
1 lingurita de bicarbonat
coaja si zeama de la o lamaie
1 lingurita de scortisoara macinata fin
Mod de preparare:
Se stinge bicarbonatul in zeama de lamiie sau in otet. Separat, se freaca intr-un vas mierea pina se albeste. Se adauga zaharul. Apoi se pun nucile, bicarbonatul si faina si se framanta bine. Se lasa 1 ora sa se "odihneasca" la racoarea camarii. Apoi se imparte cantitatea de aluat in 5 parti si se fac 5 suluri lungi cat tava. Se ung cu ou si se coc pe dosul tavii, dupa ce a fost tapetata cu faina. Focul trebuie sa fie bine potrivit. Se scot din cuptor cand sunt rumenite si se taie imediat in felii subtiri.
Ingrediente si cantitati:
500 g faina
1 lingura de miere
1 cana de zahar
100 grame de nuci tocate marunt
1 lingurita de bicarbonat
coaja si zeama de la o lamaie
1 lingurita de scortisoara macinata fin
Mod de preparare:
Se stinge bicarbonatul in zeama de lamiie sau in otet. Separat, se freaca intr-un vas mierea pina se albeste. Se adauga zaharul. Apoi se pun nucile, bicarbonatul si faina si se framanta bine. Se lasa 1 ora sa se "odihneasca" la racoarea camarii. Apoi se imparte cantitatea de aluat in 5 parti si se fac 5 suluri lungi cat tava. Se ung cu ou si se coc pe dosul tavii, dupa ce a fost tapetata cu faina. Focul trebuie sa fie bine potrivit. Se scot din cuptor cand sunt rumenite si se taie imediat in felii subtiri.