Cauta in 21.308 retete

Supa de ciuperci si orez

Ingrediente si cantitati:


1 ceasca orez nefiert
6 cani supa de legume sau apa
2 linguri supa de legume
2 cesti ceapa, tocata marunt
2 cesti morcov, taiat subtire
1 lingura marar uscat
1 1/2 ceasca telina, tocata marunt
4 cesti ciuperci proaspete, feliate
1 lingurita sare

piper negru proaspat, macinat fin
1/2 ceasca patrunjel proaspat, tocat marunt

Mod de preparare:


1. Intr-o oala pentru ciorba, acoperita cu un capac, lasa la fiert apa sau supa de legume si orezul, timp de aproximativ 40 de minute, pana cand orezul se inmoaie.

2. Intr-o tigaie de dimensiuni medii, pune la fiert cele doua linguri cu supa de legume, ceapa tocata, morcovii si mararul uscat. Lasa pe foc pana obtii un sote. Dupa cateva minute, adauga telina. Dupa ce legumele s-au fiert bine, adauga-le in oala cu orez fiert.

3. In aceeasi tigaie, pe foc mare, prepara un sote de ciuperci, pana cand acestea sunt semi-gata, dupa care adauga-le in oala pentru ciorba.

4. Adauga sarea si piperul si lasa supa pe foc, acoperita, timp de 30 de minute. Treptat, adauga apa, deoarece orezul va continua sa absoarba apa, ingrosand supa.

5. Inainte de a o servi, adauga patrunjelul proaspat, tocat marunt.

Se obtin 8 portii.

Sfat Eva:
In cazul in care preferi ca supele sa fie cremoase, poti ingrosa aceasta delicioasa supa de ciuperci si orez. Amesteca o ceasca cu faina si 1/3 ceasca cu smantana degresata, pana cand obtii o compozitie ferma. Adauga treptat amestecul de faina si smantana cat timp oala este pe foc mic, apoi serveste.

Comentarii (2)

  • Francisc de Chisinau  pe 20 mar 2010, 04:44
    vegetale

    Abia astept maine sa pregatesc aceasta supa de ciuperci si orez, dupa o zi de post negru. Noi, fiind in aceasta primavara, cand avem nevoie de mai multe vitamine si sa ne mai curatim"maruntaiele". Multumesc !

  • bustiuci  pe 23 iun 2010, 20:33
    nedumirire

    Nu inteleg la ingrediente partea urmatoare: "6 cani supa legume sau apa", apoi, "2 linguri supa legume"!!!??? "piper negru proaspat" piper boabe?

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod