Cauta in 35.469 retete

Supa de chimen

Incearca aceasta supa condimentata pentru cina - toata familia o va adora!

Ingrediente si cantitati:

zarzavat obisnuit pentru supa
1 lingura cu chimen
1 lingura cu faina
5 linguri cu ulei
crutoane
verdeata

Mod de preparare:

1. Se pune la fiert zarzavatul, impreuna cu chimenul.
2. Cand zarzavaturile sunt fierte, se prajeste faina in ulei, se stinge cu 2 cesti de zeama (din supa) strecurata si se adauga in oala cu supa.
3. Se potriveste de sare, se adauga crutoanele si verdeata. Se serveste fierbinte.

 

Comentarii (6)

  • yoko  pe  4 mar 2009, 14:44
    supa de chimen ??!!

    Nu stiu de unde (regiune) este reteta asta dar numai supa de chimen nu este, este ceva de genul supa de zarzavat cu chimen..... Supa de chimen din Ardeal are doar chimen macinat si fiert, apoi strecurat, dar in cantitate mai mare sa predomine gustul de chimen.Da, se face si rantas(faina prajita in ulei)dar se poate si fara ulei. Se serveste cu crutoane si gata. E foarte gustoasa.

  • flo3m  pe 14 iul 2009, 10:42
    supa de?????

    nu vreau sa fiu rau dar nu este o reteta ptr supa de chimen cred ca mai de graba e o "zupa".are dreptate comentariul lui YOKO.

  • BRANISTARI  pe  3 mar 2010, 15:40
    Supa de chimen

    Cam saraca pentru gustul meu -Nu vad cum ar putea fi adorata aceasta zama chioara Cred ca-i lipseste ceva.Nu cred ca reteta este complecta.

  • d1adi  pe  9 mar 2010, 14:47
    supa de zarzavat cu Chimen

    Are dreptate yoko dar nu vrea sa fiu rau. Vorba aceea, cate bordee atatea obicee! Pe cat de simpla e, pe atat de buna si gustoasa.

  • andreea  pe  2 iun 2010, 16:10
    o reteta atipica pentru supa de chimion

    Interesanta reteta, o voi incerca. Eu supa de chimen o fac mult mai simplu, cu putine ingrediente, ceva in genul in care a explicat Yoco, adica se face un ceai de chimion , se strecoara si se adauga peste un rantas (ulei, faina si boia) si condimente (sare, piper,vegeta).Pt un gust mai bun se pune si smantana si gata... e f bun. Eu sunt din Cluj, iar pe la noi asa se face, insa ma bucur intotdeauna cand gasesc si alte variante din diferite regiuni sau pur si simplu retete originale, inventate si incercate.

  • carla  pe  5 ian 2012, 14:05
    supa de chimin in maramures

    se pune 2 lingurite de chimin in o lingurita de unt se frige putin se pune o ceapa taiata marunt se rumeneste putin si un pic de ardei taiat marunt verde si rosu pentu aspect un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia si o lingurita mica de delicat o lingurita tot mica de faina si apoi se stinge cu apa se pune sare si se lasa sa clocoteasca . cand clocoteste se sparg 3-4-sau cinci oua cate portii vrei .{dar nu uita ca trebuie sa pui apa cate portii doresti sa faci } dupa ce ai pus ouale lasi sa fiarba pana se fierb si ouale si apar asa ca si cand ai face ochiuri in tigaie apoi pui patrungel frunze taiate marunt . in farfurie se pune o lingura de smantana si apoi lasa sa fie rau . POFTA BUNA

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod