Salata speciala de patrunjel
Iti propun o salata speciala, echivalentul unei injectii cu vitamine. Efectele ei tonice sunt garantate.
Ingrediente:
trei legaturi de patrunjel
doua legaturi de marar
o telina mica
o salata verde
o legatura de leurda
o legatura de usturoi verde
o legatura de ceapa verde
o lingura de miere
zeama de la o lamaie
sare
piper
o lingura de hrean ras
un borcanel de iaurt
nuca pisata (50 de grame) sau seminte de dovleac, prajite usor si tocate
Mod de preparare:
1.In primul rand, salata se prepara exact inainte de a fi mancata, nu se pastreaza.
2.Toate verdeturile, bine spalate, se taie marunt si se pun intr-un bol.
3.Se taie ceapa verde si usturoiul cat mai fin, se rade prin razatoarea fina telina si se freaca cu mana cu un praf de sare. Se adauga peste verdeturi, cu tot cu sucul lasat.
4.Se face un sos din miere, o lingura de apa calda, zeama de lamaie, sare, piper si iaurt. Se adauga peste celelalte ingrediente in bol.
5.Deasupra pune hreanul si nuca macinata sau semintele de dovleac. Se mai amesteca o data. Se serveste pe felii de paine prajita.
Sfat Eva: Incearca reteta cu suc de portocala in loc de lamaie si injumatateste cantitatea de miere. Adauga in salata portocala taiata marunt.