Salata de spanac
Din pacate noi nu obisnuim sa mancam spanacul crud. Este foarte bun si mai ales foarte sanatos. Poate reteta de mai jos o sa va convinga.
Ingrediente:
spanac proaspat si foarte tanar, cat doua salate,
o ceapa de apa
o legatura de ceapa verde
o legatura de usturoi verde
o legatura de patrunjel
o lingura de mustar dulce
un borcanel de iaurt gras
doua linguri de ulei
sare
piper
doua-trei linguri de hrean ras
Mod de preparare:
1.Spala foarte bine spanacul si rupe-l in bucati.
2.Taie fin ceapa de apa, ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul. Amesteca toate acestea intr-un bol mare.
3.Separat amesteca uleiul cu mustarul dulce, iaurtul si hreanul.
4.Cand servesti, amesteca sosul cu toate cele taiate inainte.
5.
Sfat Eva: Crutoanele de paine se „asorteaza” perfect acestei salate. Pentru o variatie, adauga in salata seminte decojite de floarea soarelui.
Ingrediente:
spanac proaspat si foarte tanar, cat doua salate,
o ceapa de apa
o legatura de ceapa verde
o legatura de usturoi verde
o legatura de patrunjel
o lingura de mustar dulce
un borcanel de iaurt gras
doua linguri de ulei
sare
piper
doua-trei linguri de hrean ras
Mod de preparare:
1.Spala foarte bine spanacul si rupe-l in bucati.
2.Taie fin ceapa de apa, ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul. Amesteca toate acestea intr-un bol mare.
3.Separat amesteca uleiul cu mustarul dulce, iaurtul si hreanul.
4.Cand servesti, amesteca sosul cu toate cele taiate inainte.
5.
Sfat Eva: Crutoanele de paine se „asorteaza” perfect acestei salate. Pentru o variatie, adauga in salata seminte decojite de floarea soarelui.