Roşii umplute cu ciuperci
O reţetă de post, simplă, dar delicioasă. Ciupercile înlocuiesc cu succes carnea, ceea ce va face ca roşiile tale umplute să fie un preparat cu un gust bogat. Dacă nu ţii post, poţi adăuga smântână deasupra când le serveşti.
Ingrediente:
10 roşii,
250 grame ciuperci,
2 cepe,
2 linguri cu ulei,
1 linguriţă pastă de ardei,
1 căţel de usturoi,
1 lingură cu pesmet,
1 linguriţă cu zahăr,
sare şi piper după gust
Preparare:
Se taie un căpăcel în partea de sus a roşiei, se scoate miezul cu grijă şi se pun cu gura în jos, să se scurgă.
Se căleşte ceapa. Se spală ciupercile şi se toacă mărunt. Se pun în uleiul cu ceapă, se adaugă sare şi piper.
Când ciupercile s-au înmuiat, se adaugă o linguriţă de pastă de ardei, usturoiul pisat, pesmetul şi puţină apă.
Se lasă pe foc până când compoziţia scade.
Se umplu roşiile şi se presară pesmet. Se pun la cuptor cu o lingură de ulei şi puţin bulion de roşii diluat.
Ingrediente:
10 roşii,
250 grame ciuperci,
2 cepe,
2 linguri cu ulei,
1 linguriţă pastă de ardei,
1 căţel de usturoi,
1 lingură cu pesmet,
1 linguriţă cu zahăr,
sare şi piper după gust
Preparare:
Se taie un căpăcel în partea de sus a roşiei, se scoate miezul cu grijă şi se pun cu gura în jos, să se scurgă.
Se căleşte ceapa. Se spală ciupercile şi se toacă mărunt. Se pun în uleiul cu ceapă, se adaugă sare şi piper.
Când ciupercile s-au înmuiat, se adaugă o linguriţă de pastă de ardei, usturoiul pisat, pesmetul şi puţină apă.
Se lasă pe foc până când compoziţia scade.
Se umplu roşiile şi se presară pesmet. Se pun la cuptor cu o lingură de ulei şi puţin bulion de roşii diluat.