Rondele de cartofi la cuptor
Aceasta reteta este foarte simpla, iar rondelele, preparate fara grasime, au un gust deosebit si sunt extrem de sanatoase. Cartofii pot fi de orice soi. Se poate folosi boia dulce sau iute, praf de chili sau piper pentru a da un gust mai placut acestui aperitiv sau garnituri deosebite.
Ingrediente si cantitati:
2 catei de usturoi
ulei de legume
2 cartofi mari, taiati in rondele fine
2 lingurite ulei de legume
sare de mare si piper, dupa gust
boia dulce sau iute, dupa preferinta
Mod de preparare:
1. Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit.
2. Se unge tigaia cu ulei si se asaza rondelele de cartofi, se stropesc cu ulei si se adauga sarea de mare si piperul. Se presara usturoiul tocat.
3. Se tin la cuptor 20 de minute sau pana cand cartofii sunt moi si rumeniti. Se scot pe un platou, se presara boiaua si se servesc calzi.
Se obtin 4 portii.
1 lingura contine: 90 calorii; 1,7 g proteine; 15,1 g carbohidrati; 2,9 g grasimi; 0 mg colesterol; 5 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Ingrediente si cantitati:
2 catei de usturoi
ulei de legume
2 cartofi mari, taiati in rondele fine
2 lingurite ulei de legume
sare de mare si piper, dupa gust
boia dulce sau iute, dupa preferinta
Mod de preparare:
1. Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit.
2. Se unge tigaia cu ulei si se asaza rondelele de cartofi, se stropesc cu ulei si se adauga sarea de mare si piperul. Se presara usturoiul tocat.
3. Se tin la cuptor 20 de minute sau pana cand cartofii sunt moi si rumeniti. Se scot pe un platou, se presara boiaua si se servesc calzi.
Se obtin 4 portii.
1 lingura contine: 90 calorii; 1,7 g proteine; 15,1 g carbohidrati; 2,9 g grasimi; 0 mg colesterol; 5 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).