Prune uscate cu orez
Aceasta este o mancare pe care o puteti face pentru zilele de post de miercuri si vineri. Are un gust usor dulce (datorita zaharului care se adauga), dar nu este desert ci un foarte bun fel doi.
Ingrediente si cantitati:
1 ciur de prune uscate
2-3 pumni de orez
2-3 linguri de ulei
1 lingura de faina
1-2 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se spala bine prunele uscate si se lasa sa stea in apa rece cam jumatate de ceas. Se face un rantas din faina si ulei in care se caleste orezul bine spalat. Se amesteca bine sa nu se prinda de fundul cratitei si cand s-a calit se pun prunele. Se umple cu apa rece pana se acopera prunele si se lasa sa fiarba la foc domol. Dupa gust, se mai indulceste cu 1-2 linguri de zahar.
Ingrediente si cantitati:
1 ciur de prune uscate
2-3 pumni de orez
2-3 linguri de ulei
1 lingura de faina
1-2 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se spala bine prunele uscate si se lasa sa stea in apa rece cam jumatate de ceas. Se face un rantas din faina si ulei in care se caleste orezul bine spalat. Se amesteca bine sa nu se prinda de fundul cratitei si cand s-a calit se pun prunele. Se umple cu apa rece pana se acopera prunele si se lasa sa fiarba la foc domol. Dupa gust, se mai indulceste cu 1-2 linguri de zahar.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata asortata de ardei
- Salata cu broccoli si conopida
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata cu orez si menta
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de creveti cu telina
- Salata de morcovi... "exotica"
- Salata de rosii dulce-acrisoara