Placinta greceasca cu spanac (reteta ovo-lacto-vegetariana)
Nu este nevoie sa fii vegetarian pentru a savura acest deliciu...
Ingrediente: 500 de grame de spanac, o cutie de rosii in sos, 2 catei de usturoi, 100 de grame de cascaval, 3 oua, un pachet de foi de placinta, ulei, piper, leustean (de preferat verde).
Preparare: pune spanacul la fiert cateva minute. Scurge-l bine de apa si toaca-l mare. Pune ulei intr-o cratita, adauga usturoiul tocat marunt si adauga spanacul. Caleste bine pana scade.
Adauga 2-3 rosii tocate marunt si cateva linguri de sos de rosii. Tine totul pe foc cateva minute. Da deoparte. Adauga cascavalul ras, ouale batute, sarea, piperul si leusteanul verde tocat foarte fin.
Unge o tava cu ulei si intinde cateva foi. Stropeste-le cu putin ulei. Pune o parte din compozitie, apoi alte cateva foi, pana se se termina toata umplutura. Deasupra trebuie sa fie un strat de 3-4 foi unse intre ele cu putin ulei. Taie placinta in bucati mari inainte de a o baga la cuptor. Coace-o la foc potrivit, 30-40 de minute. Este foarte buna si rece si calda. Serveste placinta cu salata proaspata.
Sfat Eva: daca ai rabdare, poti face trigoane.
Ingrediente: 500 de grame de spanac, o cutie de rosii in sos, 2 catei de usturoi, 100 de grame de cascaval, 3 oua, un pachet de foi de placinta, ulei, piper, leustean (de preferat verde).
Preparare: pune spanacul la fiert cateva minute. Scurge-l bine de apa si toaca-l mare. Pune ulei intr-o cratita, adauga usturoiul tocat marunt si adauga spanacul. Caleste bine pana scade.
Adauga 2-3 rosii tocate marunt si cateva linguri de sos de rosii. Tine totul pe foc cateva minute. Da deoparte. Adauga cascavalul ras, ouale batute, sarea, piperul si leusteanul verde tocat foarte fin.
Unge o tava cu ulei si intinde cateva foi. Stropeste-le cu putin ulei. Pune o parte din compozitie, apoi alte cateva foi, pana se se termina toata umplutura. Deasupra trebuie sa fie un strat de 3-4 foi unse intre ele cu putin ulei. Taie placinta in bucati mari inainte de a o baga la cuptor. Coace-o la foc potrivit, 30-40 de minute. Este foarte buna si rece si calda. Serveste placinta cu salata proaspata.
Sfat Eva: daca ai rabdare, poti face trigoane.