Placinta cu ceapa
Ingrediente aluat:
500 g faina;
1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns;
0,5 litru apa calda;
sare dupa gust.
1. In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea.
2. Se framanta bine si se bate cu maiul 10 minute.
3. Se intinde pe o planseta presarata cu faina, se presara la randu-i cu faina.
Ingredinte umplutura:
2 cepe;
sare, piper;
1 legatura marar;
200 g ciuperci.
1. Se caleste ceapa.
2. Cand s-a inmuiat se adauga ciupercile.
3. Se toaca mararul.
4. Se sareaza-pipereaza si se amesteca cu marar.
Placinta
1. Se unge o tava cu ulei.
2. Se asterne o foaie de aluat si apoi se adauga umplutura, iar foaie, iar umplutura etc.
3. Ultimul strat este de aluat, care se unge bine cu ulei.
4. Se pune in cuptor incins, 10-20 de minute, la foc mic.
500 g faina;
1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns;
0,5 litru apa calda;
sare dupa gust.
1. In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea.
2. Se framanta bine si se bate cu maiul 10 minute.
3. Se intinde pe o planseta presarata cu faina, se presara la randu-i cu faina.
Ingredinte umplutura:
2 cepe;
sare, piper;
1 legatura marar;
200 g ciuperci.
1. Se caleste ceapa.
2. Cand s-a inmuiat se adauga ciupercile.
3. Se toaca mararul.
4. Se sareaza-pipereaza si se amesteca cu marar.
Placinta
1. Se unge o tava cu ulei.
2. Se asterne o foaie de aluat si apoi se adauga umplutura, iar foaie, iar umplutura etc.
3. Ultimul strat este de aluat, care se unge bine cu ulei.
4. Se pune in cuptor incins, 10-20 de minute, la foc mic.