Musaca de cartofi cu linte
O reţetă foarte uşoară, care include lintea, un aliment bogat în fibre şi proteine, care poate înlocui cu succes carnea. Iată cum poţi prepara o musaca delicioasă din cartofi şi linte:
500 grame cartofi,
200 grame linte,
1 ceapă,
2 linguri cu ulei,
1 lingură pesmet,
1 lingură pastă de tomate,
sare, piper.
Se fierb cartofii cu coajă, se curăţă şi se taie felii. Se fierbe lintea, se scurge şi se trece prin maşina de tocat sau blender.
Într-o tigaie se prăjeşte o ceapă cu puţin ulei, se adaugă lintea şi se mai ţine câteva minute pe foc; se adaugă sare şi piper.
Se unge o cratiţă cu ulei, se presară pesmet, se aşază un rând de cartofi, unul de linte şi aşa mai departe. Se toarnă o ceaşcă de apă în care s-a amestecat bulionul şi se dă la cuptor.
Se poate servi cu smântână.
Ingrediente:
500 grame cartofi,
200 grame linte,
1 ceapă,
2 linguri cu ulei,
1 lingură pesmet,
1 lingură pastă de tomate,
sare, piper.
Preparare:
Se fierb cartofii cu coajă, se curăţă şi se taie felii. Se fierbe lintea, se scurge şi se trece prin maşina de tocat sau blender.
Într-o tigaie se prăjeşte o ceapă cu puţin ulei, se adaugă lintea şi se mai ţine câteva minute pe foc; se adaugă sare şi piper.
Se unge o cratiţă cu ulei, se presară pesmet, se aşază un rând de cartofi, unul de linte şi aşa mai departe. Se toarnă o ceaşcă de apă în care s-a amestecat bulionul şi se dă la cuptor.
Se poate servi cu smântână.