Mere coapte in caramel
Un desert delicios, dulce si parfumat.
3/4 cana faina
1/2 cana zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita sare
1 1/2 cani mere, curatate de coaja si seminte si taiate cubulete
1/2 cana migdale taiate marunt
3/4 cana zahar brun
1/4 cana margarina vegetala
3/4 cana apa fiarta
1/2 cana lapte de soia
1. Incalzeste bine cuptorul. Unge cu margarina un vas termorezistent.
2. Intr-un bol de dimensiuni mari, amesteca faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, sarea, merele si migdalele. Lasa compozitia deoparte.
3. Intr-o craticioara, pe foc mic, amesteca zaharul brun, margarina si apa fiarta. Amesteca bine, pana cand margarina s-a topit.
4. Adauga laptele de soia amestecului de faina si mere. Amesteca foarte bine, apoi toarna totul in vasul termorezistent uns cu margarina.
5. Toarna toppingul de zahar brun peste mere si introdu vasul la cuptor timp de 40 de minute.
Foto: decorvillage.files.wordpress.com
Ingrediente si cantitati:
3/4 cana faina
1/2 cana zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita sare
1 1/2 cani mere, curatate de coaja si seminte si taiate cubulete
1/2 cana migdale taiate marunt
3/4 cana zahar brun
1/4 cana margarina vegetala
3/4 cana apa fiarta
1/2 cana lapte de soia
Mod de preparare:
1. Incalzeste bine cuptorul. Unge cu margarina un vas termorezistent.
2. Intr-un bol de dimensiuni mari, amesteca faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, sarea, merele si migdalele. Lasa compozitia deoparte.
3. Intr-o craticioara, pe foc mic, amesteca zaharul brun, margarina si apa fiarta. Amesteca bine, pana cand margarina s-a topit.
4. Adauga laptele de soia amestecului de faina si mere. Amesteca foarte bine, apoi toarna totul in vasul termorezistent uns cu margarina.
5. Toarna toppingul de zahar brun peste mere si introdu vasul la cuptor timp de 40 de minute.
Foto: decorvillage.files.wordpress.com