Cauta in 21.294 retete

Mancare de fasole si ardei gras

Datorita combinarii acestor doua legume, aceasta mancare va avea un gust deosebit. Urmeaza pasii de mai jos (patru la numar) si cu siguranta nu vei regreta.

Ingrediente necesare:

2 ardei grasi rosii
3 cani ciorba de legume sau supa
6 cani apa
200g boabe de fasole
1/8 lingurita piper, optional sare de mare pentru gust.

Mod de preparare:

1. Se coc ardeii grasi in cuptor, pana cand pielita lor devine neagra. Sepun intr-un vas acoperit si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit seinlatura pielita. Se curata apoi de cotor si de seminte.
2. Se taie ardeii in bucati mari si se pun intr-un vas pentru mixer. Seadauga 1 cana ciorba de legume si se amesteca pana cand compozitia capataaspectul unui piure. Piureul astfel obtinut se rastoarna intr-un altvas.
3. Se pune apa la fiert intr-o oala. Se adauga boabele de fasole si se tinpe foc 15 minute. Se scurge apa, se pune apa rece si se scurge din nou.
4. Se pun boabele de fasole in oala, se adauga restul de ciorba de legumesi se lasa sa fiarba pana cand boabele de fasole devin moi.Se adaugaapoi piureul si, daca se doreste piperul, si se amesteca.Se gusta si,daca este nevoie, se adauga sare de mare si boia.Se pune pe un platousi se serveste.

Nota:

1 portie contine: 230 calorii; 0,9 g proteine; 55 carbohidrati; 0,5 ggrasimi; 0 mg colesterol; 55 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).

Comentarii (1)

  • ilie ionela  pe 10 mar 2015, 11:30
    mancarea de fasole cu ardei

    simpla si delicioasa. o voi face si eu. sunt vegetariana

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod