Mamaliga cu ciuperci
Mamaliga poate fi preparata din timp, pusa la rece, apoi incalzita la cuptor. Poate fi servita cu sosuri sau legume proaspete la cuptor.
Ingrediente necesare:
250g ciuperci taiate felii subtiri
1 catel mare de usturoi, tocat
1/2 cana ciorba de legume sau supa din conserva
sare de mare si piper dupa gust
6 cani apa
1 1/2 cana faina de porumb (malai)
1 1/2 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
1. Se combina ciupercile, usturoiul si ciorba intr-o cratita. Se acopera si se tin 10 minute la foc mic, sau pana cand ciupercile devin moi. Se sareaza dupa gust si se pune deoparte.
2. Se incalzeste apa intr-o oala. Cand a dat in clocot, se da focul la minim si se adauga faina de porumb putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn.
3. Se continua amestecatul si dupa ce s-a pus tot malaiul. Se mai lasa pe foc 20 minute.
4. Se scoate mamaliga pe un platou si peste ea se toarna ciupercile. Se presara patrunjelul si se serveste imediat.
1 portie contine: 200 calorii; 4,9 g proteine; 41,7 carbohidrati; 1 g grasimi; 0 mg colesterol; 15 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Ingrediente necesare:
250g ciuperci taiate felii subtiri
1 catel mare de usturoi, tocat
1/2 cana ciorba de legume sau supa din conserva
sare de mare si piper dupa gust
6 cani apa
1 1/2 cana faina de porumb (malai)
1 1/2 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
1. Se combina ciupercile, usturoiul si ciorba intr-o cratita. Se acopera si se tin 10 minute la foc mic, sau pana cand ciupercile devin moi. Se sareaza dupa gust si se pune deoparte.
2. Se incalzeste apa intr-o oala. Cand a dat in clocot, se da focul la minim si se adauga faina de porumb putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn.
3. Se continua amestecatul si dupa ce s-a pus tot malaiul. Se mai lasa pe foc 20 minute.
4. Se scoate mamaliga pe un platou si peste ea se toarna ciupercile. Se presara patrunjelul si se serveste imediat.
1 portie contine: 200 calorii; 4,9 g proteine; 41,7 carbohidrati; 1 g grasimi; 0 mg colesterol; 15 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).