Cauta in 21.052 retete

Mamaliga cu ciuperci

Mamaliga poate fi preparata din timp, pusa la rece, apoi incalzita la cuptor. Poate fi servita cu sosuri sau legume proaspete la cuptor.

Ingrediente necesare:

250g ciuperci taiate felii subtiri
1 catel mare de usturoi, tocat
1/2 cana ciorba de legume sau supa din conserva
sare de mare si piper dupa gust
6 cani apa
1 1/2 cana faina de porumb (malai)
1 1/2 lingura patrunjel tocat

Mod de preparare:

1. Se combina ciupercile, usturoiul si ciorba intr-o cratita. Se acopera si se tin 10 minute la foc mic, sau pana cand ciupercile devin moi. Se sareaza dupa gust si se pune deoparte.
2. Se incalzeste apa intr-o oala. Cand a dat in clocot, se da focul la minim si se adauga faina de porumb putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn.
3. Se continua amestecatul si dupa ce s-a pus tot malaiul. Se mai lasa pe foc 20 minute.
4. Se scoate mamaliga pe un platou si peste ea se toarna ciupercile. Se presara patrunjelul si se serveste imediat.

1 portie contine: 200 calorii; 4,9 g proteine; 41,7 carbohidrati; 1 g grasimi; 0 mg colesterol; 15 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod