Lasagna vegetariana
Aceasta lasagna vegetariana este la fel de satioasa si de gustoasa precum una pe baza de carne, branza tofu fiind un inlocuitor excelent al acesteia.
Ingrediente:
6 foi lasagna
2 lingurite ulei de masline
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
250g ciuperci tocate marunt
300g spanac tocat
1 lingurita si jumatate zeama de lamaie
1 lingurita si jumatate cu sare
1 jumatate de lingurita piper
500g tofu
1/2 ceasca branza cottage degresata
1/2 ceasca branza ricotta
1/2 ceasca parmezan ras
200g sos de tomate nesarat
4 linguri pasta de tomate nesarata
1 ou
2 albusuri de ou
Incalzeste cuptorul la o temperatura de 176 grade Celsius. Intr-o oala mare, fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cat timp fierb foile de lasagna, incinge uleiul intr-o tigaie, la foc moderat. Adauga ceapa si usturoiul, caleste-le timp de 5 minute, pana se inmoaie. Pune ciupercile, caleste-le pana incep sa-si lase sucul, apoi adauga spanacul si lasa pe foc pana compozitia scade. Transfera amestecul intr-un castron, adauga sucul de lamaie, sare si piper, dupa gust. Amesteca bine.
Intr-un blender, amesteca bine brazeturile (tofu, cottage, ricotta, 6 linguri de parmezan) sucul de rosii, pasta de tomate, oul intreg si albusurile, putina sare si piper.
Unge o tava cu ulei, asaza doua foi de lasagna, intinde deasupra foilor jumatate din amestecul de spanac si o treime din amestecul de branzeturi. Continua astfel pana vei folosi toate foile de lasagna si toata compozitia. Dupa ce l-ai asezat, presara deasupra parmezanul ras si pune la cuptor pentru 30 de minute.
Ingrediente:
6 foi lasagna
2 lingurite ulei de masline
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
250g ciuperci tocate marunt
300g spanac tocat
1 lingurita si jumatate zeama de lamaie
1 lingurita si jumatate cu sare
1 jumatate de lingurita piper
500g tofu
1/2 ceasca branza cottage degresata
1/2 ceasca branza ricotta
1/2 ceasca parmezan ras
200g sos de tomate nesarat
4 linguri pasta de tomate nesarata
1 ou
2 albusuri de ou
Incalzeste cuptorul la o temperatura de 176 grade Celsius. Intr-o oala mare, fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cat timp fierb foile de lasagna, incinge uleiul intr-o tigaie, la foc moderat. Adauga ceapa si usturoiul, caleste-le timp de 5 minute, pana se inmoaie. Pune ciupercile, caleste-le pana incep sa-si lase sucul, apoi adauga spanacul si lasa pe foc pana compozitia scade. Transfera amestecul intr-un castron, adauga sucul de lamaie, sare si piper, dupa gust. Amesteca bine.
Intr-un blender, amesteca bine brazeturile (tofu, cottage, ricotta, 6 linguri de parmezan) sucul de rosii, pasta de tomate, oul intreg si albusurile, putina sare si piper.
Unge o tava cu ulei, asaza doua foi de lasagna, intinde deasupra foilor jumatate din amestecul de spanac si o treime din amestecul de branzeturi. Continua astfel pana vei folosi toate foile de lasagna si toata compozitia. Dupa ce l-ai asezat, presara deasupra parmezanul ras si pune la cuptor pentru 30 de minute.