Iahnie de dovlecei (reteta vegetariana)
O mancare de primavara pe care o poti prepara oricand...
Ingrediente: 5 dovlecei potriviti, 2 cepe mari, 2 linguri de bulion de rosii, ulei, sare, cativa catei de usturoi, 2 legaturi de marar, o legatura de patrunjel, un pahar de vin alb, o mana de masline negre, cimbru uscat.
Preparare: curata dovleceii de coaja si taie-i in felii. Pune feliile de dovlecel in ulei incins. Dupa cateva minute, adauga ceapa tocata fin. Lasa totul la calit putin timp, apoi adauga verdeturile toate, tocate marunt, pasta de rosii, usturoiul maruntit bine si un pahar de vin alb.
Lasa totul sa scada, la foc mic, 10 minute. Pune cimbru si o mana zdravana de masline negre si da mancarea la cuptor la foc iute pentru 5, 10 minute sa se rumeneasca si sa scada bine. Mancarea este buna si calda si rece.
Sfat Eva: pentru pofticiosi, mancarea poate fi servita cu smantana.
Ingrediente: 5 dovlecei potriviti, 2 cepe mari, 2 linguri de bulion de rosii, ulei, sare, cativa catei de usturoi, 2 legaturi de marar, o legatura de patrunjel, un pahar de vin alb, o mana de masline negre, cimbru uscat.
Preparare: curata dovleceii de coaja si taie-i in felii. Pune feliile de dovlecel in ulei incins. Dupa cateva minute, adauga ceapa tocata fin. Lasa totul la calit putin timp, apoi adauga verdeturile toate, tocate marunt, pasta de rosii, usturoiul maruntit bine si un pahar de vin alb.
Lasa totul sa scada, la foc mic, 10 minute. Pune cimbru si o mana zdravana de masline negre si da mancarea la cuptor la foc iute pentru 5, 10 minute sa se rumeneasca si sa scada bine. Mancarea este buna si calda si rece.
Sfat Eva: pentru pofticiosi, mancarea poate fi servita cu smantana.