Bame grecesti
Reteta de bame grecesti este pentru 2 portii. Fiecare portie are 9 g. de glucide, pentru cei interesati de cat si cum mananca.
Ingrediente si cantitati:
200 g. bame
150 g. rosii
100 ml. bors
10 g. ceapa
5 g. faina (o lingurita rasa)
15 ml suc de rosii
5 ml. ulei
suc de lamaie
verdeata
Mod de preparare:
Bamele se curata, apoi se oparesc cu bors si se lasa sa se scurga. Separat, se curata, se spala, se toaca si se fierbe ceapa, aruncandu-se apa de fierbere. Se pun la fiert bamele, impreuna cu ceapa fiarta, sucul de rosii si faina, diluate in putina apa rece. Se adauga rosiile, curatate de coaja si seminte si uleiul. Se introduce cratita in cuptor. Cand este gata, se scoate, se adauga sucul de lamaie si verdeata tocata. Se adauga reci.
Informatii furnizate de www.all.ro din Cartea "Dietoterapie practica - 800 de retete culinare", autor: Laurentiu Cernaianu
Ingrediente si cantitati:
200 g. bame
150 g. rosii
100 ml. bors
10 g. ceapa
5 g. faina (o lingurita rasa)
15 ml suc de rosii
5 ml. ulei
suc de lamaie
verdeata
Mod de preparare:
Bamele se curata, apoi se oparesc cu bors si se lasa sa se scurga. Separat, se curata, se spala, se toaca si se fierbe ceapa, aruncandu-se apa de fierbere. Se pun la fiert bamele, impreuna cu ceapa fiarta, sucul de rosii si faina, diluate in putina apa rece. Se adauga rosiile, curatate de coaja si seminte si uleiul. Se introduce cratita in cuptor. Cand este gata, se scoate, se adauga sucul de lamaie si verdeata tocata. Se adauga reci.
Informatii furnizate de www.all.ro din Cartea "Dietoterapie practica - 800 de retete culinare", autor: Laurentiu Cernaianu